Header pic

Pic

Η γιόγκα του γέλιου: Πώς η καλή διάθεση εξασφαλίζει καλή υγεία

Το γέλιο είναι κάτι περισσότερο από κοινωνική έκφραση και τρόπο επικοινωνίας. Εχει τη δυνατότητα να επιδρά στην ψυχολογία αλλά και το σώμα μας κάνοντας μας πιο υγιείς και ευτυχισμένους. Έτσι ήταν μάλλον αναμενόμενο να δημιουργηθεί μία ολόκληρη σχολή γιόγκα πάνω σε αυτό.

Πρόκειται για την «γιόγκα του γέλιου» ή Hasyayoga και είναι μια πρακτική που συνεπάγεται παρατεταμένο εκούσιο γέλιο. Βασίζεται στην πεποίθηση ότι το εκούσιο γέλιο παρέχει τα ίδια φυσικά και ψυχολογικά οφέλη με το αυθόρμητο γέλιο.

Η Hasyayoga γίνεται σε ομάδες και στηρίζεται στην επαφή με τα μάτια και το παιχνίδι μεταξύ των συμμετεχόντων, έτσι το εκούσιο γέλιο σύντομα μετατρέπεται σε πραγματικό και μεταδοτικό γέλιο.

Εκτός από έναν διασκεδαστικό και ευχάριστο τρόπο άσκησης όμως, η συγκεκριμένηυ πρακτική, εξασφαλίζει και ορισμένα σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό μας

Καλή διάθεση και περισσότερο γέλιο
Είτε πρόκειται για την προσωπική του ζωή, τη δουλειά ή την κοινωνική ζωή ότι κάνετε εξαρτάται από την διάθεσή σας. Αν η διάθεσή σας είναι καλή, μπορείτε να κάνετε τα πράγματα πολύ καλύτερα. Η Hasyayoga βοηθά να αλλάξετε τη διάθεση σας μέσα σε λίγα λεπτά απελευθερώνοντας ορισμένες χημικές ουσίες από τα κύτταρα του εγκεφάλου σας που ονομάζονται ενδορφίνες. Θα παραμείνει χαρούμενοι και σε καλή διάθεση όλη την ημέρα και θα γελάτε περισσότερο.

Καταπολεμά το στρες
Η Γιόγκα του Γέλιου είναι σαν μια αερόβια άσκηση (προπόνηση), που φέρνει περισσότερο οξυγόνο στο σώμα και τον εγκέφαλο και σας κάνει να αισθάνεστε πιο υγιείς και γεμάτοι ενέργεια. Ουσιαστικά είναι μία απλή άσκηση ρουτίνας που μειώνει τη σωματική, ψυχική και συναισθηματική πίεση ταυτόχρονα.

Οφέλη για την υγεία
Δεν μπορείτε να απολαύσετε τη ζωή, αν είστε άρρωστοι. Η Γιόγκα του Γέλιου ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο σας αποτρέπει όχι μόνο από απλές ασθένειες, αλλά βοηθά επίσης να θεραπεύσετε μια ποικιλία από ασθένειες όπως η υπέρταση, οι καρδιακές παθήσεις, ο διαβήτης, η κατάθλιψη, η αρθρίτιδα, οι αλλεργίες, το άσθμα, η βρογχίτιδα, η οσφυαλγία, η ινομυαλγία, οι ημικρανίες, οι διαταραχές σωματικές και ψυχολογικές της περιόδου, ο καρκίνος και πολλά άλλα.

Ποιότητα Ζωής
Το γέλιο είναι μια θετική ενέργεια που βοηθά να συνδεθείτε με τους ανθρώπους γρήγορα και να βελτιώσετε τις σχέσεις σας. Αν γελάτε περισσότερο, θα προσελκύσετε περισσότερους φίλους.

Θετική στάση σε εποχή προκλήσεων
Ο καθένας μπορεί να γελάσει όταν τα πράγματα πάνε καλά, αλλά πώς μπορεί κανείς να γελάσει όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με προκλήσεις; Το γέλιο βοηθά να δημιουργήσετε μια θετική ψυχική κατάσταση για να αντιμετωπίσετε αρνητικές καταστάσεις και αρνητικούς ανθρώπους. Δίνει ελπίδα και αισιοδοξία για να αντιμετωπίσετε τις δύσκολες στιγμές.



Πηγή: /www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.