Header pic

Pic

Money mule: Η μεγάλη απάτη μέσω Ίντερνετ. ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει χιλιάδες συμπολίτες μας να ψάχνουν απεγνωσμένα δουλειά οπουδήποτε στον κόσμο. Η νέα απάτη που έχει στηθεί έχει όμως ένα διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που φανταζόμαστε. Στα αγγλικά ο διεθνής όρος...

...που περιγράφει τη νέα αυτή μορφή εξαπάτησης ακούει στο όνομα money-mule. Στα ελληνικά μεταφράζεται ως το «μουλάρι των χρημάτων». Η ερμηνεία της παραπέμπει ουσιαστικά στο πρόσωπο που εν αγνοία του βοηθά στη παράνομη μεταφορά χρημάτων.

Πώς γίνεται η απάτη

Δεκάδες αγγελίες μέσω internet καλούν τους ενδιαφερόμενους να στείλουν το βιογραφικό τους για να καταλάβουν μία αξιοζήλευτη θέση.
Μόλις το «θύμα» συμπληρώσει τη σχετική αίτηση, τότε το πρώτο στοιχείο που του ζητάνε είναι ένας μηδενικός τραπεζικός λογαριασμός, όπου θα κατατίθενται υποτίθεται τα χρήματα που θα κερδίζει από τη δουλειά του. Στη συνέχεια έρχονται οι πρώτες οδηγίες.
Το θύμα πρέπει να πάρει κάποια λεφτά που θα κατατεθούν στο λογαριασμό του, να κρατήσει ένα ποσοστό ως προμήθεια/αμοιβή και τα υπόλοιπα μέσω Western Union να τα αποστείλει σε κάποιο πρόσωπο, συνήθως σε χώρες της πρώην ΕΣΣΔ.
Αυτό υποτίθεται ότι είναι η πρώτη δοκιμαστική εργασία που του ανατίθεται.

Τί συμβαίνει στην πραγματικότητα όμως;

Χάκερς έχουν καταφέρει και έχουν βάλει στο χέρι τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών μέσω web banking, και έτσι απέκτησαν πρόσβαση στο «πορτοφόλι» εκατοντάδων ανυποψίαστων θυμάτων σε όλον τον κόσμο.
Μόλις βρουν το δεύτερο θύμα – «συνεργάτη» τους, μεταφέρουν στο λογαριασμό του χρήματα που έχουν αρπάξει από το λογαριασμό του πρώτου θύματός του.
Το δεύτερο θύμα κάνει ανάληψη των χρημάτων και στη συνέχεια τα στέλνει μέσω Western Union εκεί που του έχουν πει.
Το αποτέλεσμα είναι να βρεθεί σε μία απίστευτη δίνη, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις που ακόμα και αυτά τα θύματα βρέθηκαν τελικά κατηγορούμενοι στη χειρότερη των περιπτώσεων και στην καλύτερη είδαν τον τραπεζικό τους λογαριασμό να δεσμεύεται και να μην μπορεί να γίνει καμία άλλη κίνηση.

Προσοχή λοιπόν στις αγγελίες μέσω internet που υπόσχονται γρήγορο και εύκολο χρήμα. Η αλήθεια μπορεί να σας εκπλήξει και το χειρότερο να σας βάλει σε μπελάδες. Μέχρις στιγμής δεκάδες είναι τα θύματα αυτής της απάτης που έχουν σπεύσει να καταγγείλουν ανάλογα περιστατικά, τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στην Αθήνα.


ΠΗΓΗ: newsblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.