Header pic

Pic

Όσο πάμε και χειρότερα...

 Αφορμή για αυτό το άρθρο είναι η παραπάνω φωτογραφία. Τι δείχνει; Μια πλαστική καρέκλα πεταμένη στο δρόμο κάτω από το δημοτικό σχολείο Κορακοβουνίου. Το τραγικό είναι ο τρόπος που βρέθηκε εχτές (27-7-2014) η καρέκλα εκεί. 


 Εχτές (27-7-2014) το βράδυ και ενώ πήγαινε κανονικά στον δρόμο ένα αυτοκίνητο την ώρα που πήγε να περάσει από τον δρόμο είδε μια καρέκλα να πετιέται από το δημοτικό προς το μέρος του ευτυχώς όμως χωρίς να το πετύχει. Αμέσως τα 2 άτομα που βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητο πήγαν στο σχολείο χωρίς όμως να βρούνε κανέναν καθώς υπάρχει και η πίσω πόρτα όπως ξέρουμε όλοι.

Αυτόν το συμβάν ήρθε να προστεθεί στα προηγούμενα τα οποία θα αναφέρω επιγραμματικά μερικά.
Πεταμένες Ακαθαρσίες σε αυλόπορτα σπιτιού, σπασμένα μπουκάλια στην μικρή πλατεία, φωτοβολίδες σε μπαλκόνια με μωρά παιδιά, άδειασμα κάδων στον δρόμο μέσα στο χωριό.

Πραγματικά πρέπει να μας ανησυχεί το γεγονός αυτό καθώς όλα αυτά προέρχονται από παιδιά. Η έλλειψη σεβασμού προς τον τόπο και τον συνάνθρωπο είναι πράγματα που οδηγούν τον τόπο πίσω. Και εμείς μικροί δεν ήμασταν αθώοι αλλά ΣΕΒΟΜΑΣΤΑΝ!! Φυσικά και δεν μιλάμε για όλα τα παιδιά που περνάνε το καλοκαίρι τους στο χωριό ή που μένουν μόνιμα εδώ. Μιλάμε για μια μικρή μερίδα που δυστυχώς έχει τέτοιες συμπεριφορές. Φυσικά και είμαστε κατά τις βίας και δεν είναι σκοπός να βρεθούν και να φάνε <<ξύλο>> αλλά σκοπός είναι να αλλάξει η συμπεριφορά τους και να μάθουν να σέβονται για να έχουν όλοι ακόμα και αυτά τα παιδιά ένα καλύτερο αύριο.

 Το KWR έδωσε δωρεάν Wifi στην μικρή πλατεία για να σερφάρουν ανέμελα και ελέυθερα και μια ομάδα ατόμων ήδη έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για να αναλάβει το Δημοτικό Σχολείο και να το κάνει ένα στολίδι με νέες μπασκέτες γήπεδο 5X5 και πολλά άλλα για να παίζουν ανέμελα και να ευχαριστιούνται.

Ελπίζω τα ίδια τα παιδιά που εχτές προέβησαν σε αυτή την κίνηση να διαβάσουν το άρθρο και να αλλάξουν τρόπο σκέψης και θα δούνε πως με τον σεβασμό όλα κερδίζονται και θα είναι προς όφελος τους. 

1 σχόλιο:

  1. Το Korakovouni WebRadio αναστέλει την παροχή δωρεάν Internet στο χωριό μετά από πολλά παράπονα για απρεπή συμπεριφορά νεαρών. Οι νεαροί αυτοί δε σεβάστηκαν τίποτα, βρέθηκαν να κάθονται σε οροφές αυτοκινητών και να μη σέβονται ώρες κοινής ησυχίας (12 το βράδυ, κραυγές, φωνές και ουρλιαχτά).

    Να διευκρινίσουμε εδώ και να πούμε πως η πλατεία του χωριού δεν είναι άσυλο! Υπάρχουν άνθρωποι που μένουν περιμετρικά και οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι. Υπάρχουν κανόνες και για την πλατεία, όπως παντού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.