Header pic

Pic

Υπ.Ναυτιλίας & Αιγαίου: Ο σκύλος έρχεται μαζί σας στην παραλία και με τη... βούλα

 Αναμένεται η έκδοση της σχετικής εγκυκλίου που να επιτρέπει το κολύμπι των ζώων, ώστε Έλληνες και αλλοδαποί επισκέπτες της χώρας να κάνουν τις διακοπές τους στη θάλασσα μαζί με τα κατοικίδια τους

Μπορεί μέχρι πρότινος η σκυλίσια ζωή να ήταν... δύσκολη στην παραλία, ωστόσο, το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας φαίνεται πως κατάλαβε τα αισθήματα των τετράποδων φίλων μας (και των ιδιοκτητών τους) και αποφάσισε να τους διασφαλίσει πλήρη δικαιώματα κατά την παραμονή τους σε θάλασσες και ακτές.

Έτσι, πλέον, είστε ελεύθεροι να έχετε τους σκύλους μαζί σας στην παραλία, ενώ σύντομα αναμένεται να εκδοθεί και σχετική εγκύκλιος από το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Μέχρι πρότινος, ο ιδιοκτήτης ενός ζώου, μπορούσε να κάνει μαζί με αυτό το μπάνιο του στη θάλασσα σε μια ερημική παραλία. Όμως με το που θα εμφανιζόταν ο πρώτος, που θα ενοχλούνταν, ο ιδιοκτήτης ήταν υποχρεωμένος, να κρατήσει το ζώο κοντά του εντός ή εκτός νερού και να το έχει ασφαλισμένο.

Μετά από αίτημα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων, η οποία εκκρεμούσε από το 2013 και ανέφερε: «Εν έτη 2013, που πάρα πολλά θέματα αναφορικά με τα ζώα, τόσο θεσμικά όσο και ιδεολογικά έχουν αλλάξει, αντιεπιστημονικές μυθοπλασίες και απαρχαιωμένες αντιλήψεις για τα ζώα έχουν πλέον καταρριφθεί επιστημονικά και νομικά, δεν είναι δυνατόν να παραμένουν σε ισχύ εγκύκλιοι και διατάξεις άλλων εποχών που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με την ευρωπαϊκή κουλτούρα και νομοθεσία», φαίνεται πως το θέμα πλέον θα βρει επίλυση.

Στο ερώτημα της Πανελλαδικής Φιλοζωικής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, αν συντρέχει κίνδυνος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από το κολύμπι των ζώων, το υπουργείο απάντησε ότι δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος -τηρουμένων βέβαια των υποχρεώσεων του ιδιοκτήτη του ζώου για εμβολιασμό κλπ. Ως εκ τούτου μετά τη θετική αυτή απάντηση του υπουργείου, αναμένεται η έκδοση της σχετικής εγκυκλίου που να επιτρέπει το κολύμπι των ζώων, ώστε Έλληνες και αλλοδαποί επισκέπτες της χώρας να κάνουν τις διακοπές τους στη θάλασσα μαζί με τα κατοικίδιό τους.
http://marinetimes.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.