Header pic

Pic

«Θέρος και Αλώνισμα» από τον Συλλόγο Φίλων Ορεινής Μελιγούς (βίντεο)


Θύμησες από τα παλιά σήμερα το πρωί στην Ορεινή Μελιγού όπου αναβίωσαν με πειστικό τρόπο οι επίπονες εργασίες του θερίσματος και του αλωνίσματος από ανθρώπους που τα έζησαν στην παιδική και νεαρή ηλικία τους.

Ο σύλλογος φίλων Ορεινής Μελιγούς είχε μια εξαίσια ιδέα την οποία υλοποίησε με επιτυχία παρά τις μικρές δυσκολίες που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά. Είμαστε σίγουροι πως η ιδέα αυτή θα ριζώσει και θα διαδωθεί σε περισσότερο κόσμο τα επόμενα χρόνια.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το θέρισμα, την κατασκευή δεματικών, τη δεματοποίηση των σταχιών και τη μεταφορά τους στο αλώνι. Εκεί και μετά από μικρή καθυστέρηση εξαιτίας του ότι το ένα άλογο και οι δύο φοράδες που υπήρχαν στη διάθεσή μας, μας βγήκαν λίγο ατίθασα, ξεκίνησε το αλώνισμα το οποίο διήρκεσε αρκετή ώρα. Στο τέλος έγινε το λίχνυσμα για να πάρουμε τελικά τον καρπό.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε στην Πλατάνα όπου ο Σύλλογος κέρασε μεζέδες και κρασί από το καφενείο "Η βρύση".

http://meligiotaki.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.