Header pic

Pic

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης αποκαλύπτεται στο Coppa.gr.

Ο νεαρός ταλαντούχος βασικός αμυντικός του Αστέρα Τρίπολής, από το Κορακοβούνι, Δημήτρης Κουρμπέλης είναι πρόσωπο των ημερών. Πλέον για δύο λόγους. Ο πρώτος και βασικός, διότι ήταν κι εκείνος μέλος της ομάδας του Αστέρα, που πέτυχε τον ιστορικό θρίαμβο απέναντι στην Μάιντς. Ο δεύτερος, διότι το όνομά του τα τελευταία χρόνια ποτέ – ούτε καν μια ημέρα - δεν έχει βγει από το μεταγραφικό προσκήνιο.

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης αποκαλύπτεται στο Coppa.gr.

Ο νεαρός αμυντικός μέσος ή μήπως κεντρικός αμυντικός, ούτε ο ίδιος δεν ξέρει να το απαντήσει, μίλησε για την μεγάλη επιτυχία της ομάδας της Τρίπολης να αποκλείσει μια ομάδα που εκπροσωπεί το ποδόσφαιρο της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας, Γερμανίας. Για τη μεγάλη πρόκληση που έχει μπροστά του ο Αστέρας, να γίνει η πρώτη ελληνική ομάδα που από τρεις προκριματικούς γύρους, θα βρεθεί σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Και ασφαλώς, ξεκαθάρισε το τοπίο γύρω από όσα ακούγονται για εκείνον και – κυρίως – το ενδιαφέρον της ΑΕΚ.

Ο Κουρμπέλης αυτό που θέλει κατά κύριο λόγο, είναι να ζήσει τις ξεχωριστές στιγμές του Αστέρα. Από εκεί και πέρα…

Διαβάστε τη συνέντευξη:

Τώρα που έχει αρχίσει να «κρυώνει» το μυαλό, έχετε συνειδητοποιήσει το μέγεθος της επιτυχίας;

«Η αλήθεια είναι ότι τις πρώτες στιγμές μετά τη νίκη μας και την πρόκριση επί της Μάιντς, δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε πολλά πράγματα. Το χαρήκαμε πολύ, αυτή είναι η πραγματικότητα. Ηταν πολύ σπουδαίο αυτό που πετύχαμε. Και το αξίζαμε. Γιατί δώσαμε τα πάντα, δουλέψαμε πολύ και σωστά, ήμασταν όχι απλώς ανταγωνιστικοί αλλά καλύτεροι από τον αντίπαλο και στα δύο παιχνίδια και τα καταφέραμε. Όμως, τώρα πρέπει να προσγειωθούμε. Δεν σταματάμε εδώ, δεν είμαστε ακόμα ευχαριστημένοι. Εχουμε δύο δύσκολους αγώνες με την Μακάμπι Τελ Αβίβ για να προκριθούμε στους ομίλους του Europa League. Με πίστη, συγκέντρωση, αλλά και ταπεινότητα».


Μέχρι τώρα, καμία ελληνική ομάδα δεν έχει καταφέρει να περάσει τρεις προκριματικούς γύρους για να παίξει σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Είστε έτοιμοι να κατακτήσετε αυτή την «κορυφή»;

«Δεν το ήξερα. Θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε. Θα είναι πραγματικά μία μεγάλη υπέρβαση . Όχι γιατί θα περάσουμε τρεις γύρους. Αλλά γιατί αυτό θα συμβεί τέτοια εποχή που κυρίως οι ελληνικές ομάδες, όσο νωρίς και να ξεκινούν την προετοιμασία τους, είναι ακόμη ανέτοιμες. Μην ξεχνάμε επίσης ότι ο Αστέρας εξακολουθεί να είναι μία νέα ομάδα. Ακόμη και στην Ελλάδα, πόσο μάλλον στην Ευρώπη, στην οποία αγωνιζόμαστε τρία χρόνια. Αυτά είναι στοιχεία που κάνουν ακόμη πιο σημαντική την επιτυχία, ειδικά αν περάσουμε και στους ομίλους».


Πάντως, από την αρχή της προετοιμασίας, πριν ακόμα από τους αγώνες με την Ροβανιέμι, εσείς το λέγατε. Δεν φοβόσασταν να πείτε τη λέξη «όμιλος». Βλέπατε κάτι στην ομάδα που σας δημιουργούσε εμπιστοσύνη;

«Ναι έτσι είναι. Η ομάδα από το ξεκίνημα φαινόταν ότι θα είναι καλύτερη. Πιο ενισχυμένη, με πιο σωστές επιλογές και με καλύτερες συνθήκες προετοιμασίας. Μην ξεχνάμε ότι για πρώτη φορά πήγαμε στο εξωτερικό. Υπήρχε και υπάρχει μεγαλύτερη συγκέντρωση στο στόχο. Για αυτό το πιστεύαμε από την αρχή. Θα το δείτε και στο πρωτάθλημα, ο Αστέρας θα είναι καλύτερος φέτος».

Επόμενος αντίπαλος η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Γνωρίζετε κάτι για αυτήν;

«Από αγωνιστικής άποψης, ακόμη όχι. Αλλά θα μάθουμε. Τα πάντα, όπως κάναμε και με την Μάιντς, αλλά είχαμε κάνει και με την Ροβανιέμι. Θα αναλύσουμε τα δυνατά και αδύναμα σημεία της και θα πάμε διαβασμένοι. Πιστεύω ότι αυτό φάνηκε με την Μάιντς, έγινε πολύ καλή δουλειά στην προετοιμασία του αγώνα. Με πολύ καλή ανάλυση, εφαρμόσαμε την τακτική, με την οποία τους κλειδώσαμε. Αυτό θα γίνει και τώρα».

Η σύγκριση έχει αρχίσει να γίνεται. Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του Αστέρα, το ότι απέκλεισε μια γερμανική ομάδα ή η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου;

«Αυτές οι δύο βραδιές είναι πολύ ξεχωριστές για τον Αστέρα. Μάλιστα, είμαι ευλογημένος γιατί τις έζησα και τις δύο. Αλλά μεταξύ τους δεν μπορώ να τις ξεχωρίσω. Σίγουρα είναι οι δύο μεγαλύτερες στιγμές στην ιστορία του Αστέρα, μιας ομάδας που μόλις πριν κάποια χρόνια αγωνιζόταν σε μικρές κατηγορίες και τα τελευταία φτάνει να παίζει στον τελικό του Κυπέλλου και να διεκδικεί την πρόκριση σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Δεν ξεχωρίζω, λοιπόν, κάποια από τις δύο επιτυχίες. Θα ξεχωρίσω την επόμενη, την ακόμα μεγαλύτερη».

Το στοίχημα του Αστέρα είναι να συγκεντρώσει και τον κόσμο στο γήπεδο. Ο αγώνας με την Μάιντς πιστεύεις ότι μπορεί να είναι η αρχή;

«Θα το θέλαμε πάρα πολύ. Τους χρειαζόμαστε δίπλα μας και μέσα από τέτοιες επιτυχίες, πιστεύω ότι αυτό θα συμβεί, θα αρχίσουμε να βλέπουμε το γήπεδό μας γεμάτο. Για να συμβεί αυτό σε μόνιμη βάση, χρειάζεται προσπάθεια και από τις δύο πλευρές. Μακάρι ο κόσμος να είναι συνεχώς δίπλα μας, θα είναι μια δικαίωση και για εμάς τους ποδοσφαιριστές, για την προσπάθεια που κάνουμε, αλλά και για την ιδιοκτησία. Τους δύο ανθρώπους που έχουν επενδύσει πολλά χρήματα, χρόνο και κόπο για την ομάδα. Η παρουσία του κόσμου θα είναι η ανταμοιβή τους. Και τους θέλουμε δίπλα μας ακόμη και όταν θα έρθουν τα κακά αποτέλεσμα. Γιατί έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Η χρονιά ξεκίνησε πολύ καλά για εσένα και σε προσωπικό επίπεδο. Πιστεύεις ότι θα είναι αυτή η χρονιά σου;

«Θέλω να το ελπίζω. Αισθάνομαι πολύ καλά και είναι πολύ σημαντικό ότι αισθάνομαι πως βοηθάω και την ομάδα μου. Πέρυσι στο ξεκίνημα της χρονιάς πέρασα τραυματισμούς που με επηρέασαν. Και αυτό είναι ό,τι χειρότερο. Για αυτό εύχομαι υγεία σε όλους τους συμπαίκτες μου. Ελπίζω ότι η φετινή χρονιά θα είναι πολύ καλή. Γιατί όχι η καλύτερή μου μέχρι τώρα».

Δημήτρη, είσαι στο επίκεντρο και μεταγραφικά. Θα ξεκαθαρίσεις λίγο το τοπίο;

«Δεν δίνω βάση. Εδώ και καιρό ακούγονται διάφορα. Εγώ είμαι αφοσιωμένος στον Αστέρα και θέλω να φτάσω μαζί του όσο ψηλότερα γίνεται. Εχουμε πολύ σημαντικές υποχρεώσεις μπροστά μας και μόνο αυτές έχω στο μυαλό μου. Εγώ ετοιμάζομαι για μια πολύ καλή χρονιά με τον Αστέρα. Την καλύτερη στην ιστορία μας».

Καθημερινά πάντως υπάρχει το όνομά σου στο ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Υπάρχει κάτι συγκεκριμένο;

«Είναι πολύ τιμητικό να δείχνει ενδιαφέρον για εμένα μία από τις μεγάλες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αλλά δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Ετσι κι αλλιώς, όμως, το μυαλό μου δεν είναι σε μεταγραφικά ζητήματα. Είναι μόνο στην ομάδα μου, που ανήκει πλέον κι εκείνη ανάμεσα στις δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μην μου μιλάτε τέτοιες ώρες για μεταγραφές. Εχουμε πετύχει κάτι σπουδαίο με τον Αστέρα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμένα. Κάτι τέτοιες στιγμές είναι που με δένουν ακόμη περισσότερο με τον Αστέρα και με τον κόσμο του».

Aν κάποια στιγμή έρθει η ώρα της μεταγραφής, προτιμάς Ελλάδα ή εξωτερικό;

«Όταν θα είμαι έτοιμος να αγωνιστώ και μάλιστα σε κάποια καλή ομάδα του εξωτερικού, τότε αυτή θα είναι η προτεραιότητά μου».

Γενικά ποιοι είναι οι φετινοί στόχοι του Αστέρα;
«Καταρχάς, αφού έχουμε μπροστά μας ευρωπαϊκά παιχνίδια, ο πρώτος στόχος μας είναι να μπούμε στους ομίλους του Europa League και να φτάσουμε στην Ευρώπη όσο πιο ψηλά γίνεται. Στο Κύπελλο θέλουμε να πάμε μέχρι το τέλος της διαδρομής, στον τελικό και να πάρουμε αυτό που αξίζαμε την προηγούμενη φορά που ήμασταν εκεί. Και βέβαια, στο πρωτάθλημα να έχουμε ένα καλύτερο πλασάρισμα από πέρυσι, διότι δεν φτάσαμε εκεί που θέλαμε».

Πλέον έχεις καθιερωθεί ως αμυντικός μέσος. Τελικά αυτή είναι η θέση σου ή κεντρικός αμυντικός;

«Δεν ξέρω να το απαντήσω ούτε εγώ αυτό. Αισθάνομαι καλά και στις δύο θέσεις, απλώς έχω πλέον αρχίσει να συνηθίζω του αμυντικού μέσου. Είναι καθαρά θέμα του προπονητή μου, όπου με έχει ανάγκη η ομάδα, είμαι έτοιμος να αγωνιστώ».

Πώς ξεκινάει ένας ποδοσφαιριστής από τα τοπικά πρωταθλήματα, για να φτάσει σε τόσο υψηλό επίπεδο;

«Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, πολλή δουλειά, αλλά και τύχη. Για εμένα ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Εγώ ξεκίνησα από το Κορακοβούνι και πήγα στην ομάδα Κ15 του Αστέρα. Είχα πολύ μεγάλη υποστήριξη από τους δικούς μου, οι οποίοι ήταν πάντα δίπλα μου στις επιλογές μου και θέλω να τους ευχαριστήσω δημόσια. Ο πατέρας μου και η μητέρα μου για χρόνια καθημερινά με πηγαινοέφερναν στην Τρίπολη, πενήντα χιλιόμετρα μακριά. Με βοήθησαν πάρα πολύ σε αυτό που έχω πετύχει».

Πηγή : http://www.coppa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.