Header pic

Pic

O Βασίλης Κοντοζαμάνης Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας

Παρουσία του Υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, και της Υφυπουργού, Κατερίνας Παπακώστα, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η ανάληψη των καθηκόντων από τον Αστρινό νέο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Ο κ. Κοντοζαμάνης αντικαθιστά τον επί δύο περίπου χρόνια προκάτοχό του, Πελοπίδα Καλλίρη, ο οποίος παραιτήθηκε προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντά του, σε λίγες ημέρες, ως αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας.

Ο νέος Γενικός Γραμματέας Βασίλης Κοντοζαμάνης δήλωσε:

«Παραλαμβάνω μια σκυτάλη ευθύνης από τον Γενικό Γραμματέα και πιστεύω ότι θα συνεχίσω το έργο του και με τη στήριξη της Πολιτικής Ηγεσίας θα υλοποιήσουμε τους στόχους και τα προγράμματα που έχουμε σχεδιάσει και θα περατώσουμε το έργο. Είχα μια στενή συνεργασία τα τελευταία δυο χρόνια με τον Γενικό Γραμματέα. Διαχειριστήκαμε μικρά και μεγάλα ζητήματα, καθημερινά. Σχεδιάσαμε και προγραμματίσαμε πολιτικές δράσεις που σηματοδοτούν αλλαγές στο σύστημα Υγείας και είμαι βαθύτατα υποχρεωμένος να αναγνωρίσω την στήριξή του στο πρόσωπο μου και την υποστήριξή του στη νευραλγική 1η Υγειονομική Περιφέρεια. Ήτανε πολύ σημαντική συνεργασία. Πιστεύω ότι συνεχίζω αυτή τη προσπάθεια και ευχαριστώ τον Πελοπίδα Καλλίρη για αυτή την πραγματικά έμπρακτη υποστήριξή του στο πρόσωπο μου».

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα του Βασίλη Κοντοζαμάνη:

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Επιστήμονας Πολιτικής και Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας (MSc/ University of Birmingham) και Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ/ ΑLBA). Πτυχιούχος Μαθηματικών (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων).

Εργάστηκε ως, επιστημονικός συνεργάτης του Εργαστηρίου Οργάνωσης & Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας (Πανεπιστήμιο Αθηνών), επιστημονικός συνεργάτης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και υπεύθυνος ερευνών του Τμήματος Οικονομικών Υγείας του ΙΟΒΕ από το 1999 ως το 2004.

Διετέλεσε, Αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) από το 2004 μέχρι το Φεβρουάριο 2008 και Πρόεδρος του Ε.Ο.Φ. από το 2008 ως το Σεπτέμβριο του 2009. Τον Οκτώβριο του 2012 ορίστηκε Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής.
http://astrosnews.gr/

3 σχόλια:

  1. Ας φανεί άξιος της θέσης του ο Βασίλης. Είναι μεγάλη ευθύνη και ας ελπίσουμε να τα καταφέρει. Και ας μην ξεχάσουμε και την καταγωγή του. Με γιαγιά από το Κορακοβούνι της οικογένειας Πετράκη που είχε προσφέρει και αυτή πολλά στο Κορακοβούνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελπί-Ζω βεβαίως και γνωρίζουμε την Κορακοβουνίτικη καταγωγή του κ.Κοντοζαμάνη βέβαια μιας και κάναε το άρθρο αυτό ουσιαστικά copy-paste από άλλη ιστοσελίδα δεν θεωρήσαμε σωστό το να αναφέρουμε ή να το προσθέσουμε. Γνωρίζουμε και πληροφορίες για την οικογένεια Πετράκη όπως ανάφερες και ποία ήταν η οικία της οικογένειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά δεν σας μάλωσα βρε παιδιά. Απλά το ανέφερα χωρίς να θέλω να σας κάνω διόρθωση. Συγνώμη αν φάνηκε έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.