Header pic

Pic

Η Ελλάδα σε αριθμούς

Περισσότερες γυναίκες ή άνδρες; Μικροί ή μεγάλοι; Πόσοι οι παντρεμένοι; Πόσοι οι online; Αυτα και πολλα αλλα στο Infographic της Interweave.

Ο χάρτης βασίστηκε στα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (με βάση τα στοιχεία της απογραφής του 2011).

Παρουσιάζεται ο πληθυσμός της χώρας, η ηλικιακή κατανομή του, η συζυγική κατάσταση των Ελλήνων, η υπηκοότητα, το επίπεδο εκπαίδευσης, η εργασία αλλά και η διαδικτυακή συμπεριφορά των συμπολιτών μας.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που εικονοποιούνται παρακάτω, το 59,9% των Ελλήνων μπαίνει στο διαδίκτυο, το 27,93% του πληθυσμού ζει μόνο του, ενώ το μέσο μέγεθος νοικοκυριού είναι 2,55 άτομα.

Οι έγγαμοι ξεπερνούν τους άγαμους, οι γυναίκες ξεπερνούν τους άντρες, ενώ η μέση ηλικία είναι 41,9 χρόνια.

Τα στοιχεία παρακάτω:
 
 
 
Σε ότι αφορά τα στοιχεία της ανεργίας που πρόσφατα έδωσε στη δημοσιότητα πάντως η ΕΛΣΤΑΤ, η ανεργία διαμορφώθηκε στο 26,6% στο τρίμηνο Απριλίου - Ιουνίου 2014, έναντι 27,8% στο τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2014.

Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2014 ο αριθμός των απασχολούμενων ανήλθε σε 3.539.085 άτομα και των ανέργων σε 1.280.101.

Η απασχόληση αυξήθηκε κατά 1,6% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 0,1% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2014. Ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 4,6% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 3,6% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2013.

Το ποσοστό ανεργίας των γυναικών (30,4%) ήταν σημαντικά υψηλότερο από των ανδρών (23,5%), ενώ το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρήθηκε στους νέους ηλικίας 15-24 ετών (52,0%), το οποίο στις νέες γυναίκες φθάνει στο 57,5%

Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται σε όσους έχουν πάει Μερικές τάξεις Δημοτικού (43,3%) ενώ ακολουθούν τα άτομα που δεν έχουν πάει καθόλου σχολείο (34,8%) .

Τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρούνται σε όσους έχουν διδακτορικό ή μεταπτυχιακό (13,4%) και στους πτυχιούχους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (19,0%). Από το σύνολο των ανέργων που αναζητούν μισθωτή απασχόληση, το 21,4% αναζητά αποκλειστικά πλήρη απασχόληση, ενώ το 72,7% αναζητά πλήρη αλλά στην ανάγκη είναι διατεθειμένο να εργαστεί και με μερική απασχόληση.

Τέλος, το 5,9% είτε αναζητά μερική απασχόληση είτε δεν ενδιαφέρεται αν θα βρει μερική ή πλήρη απασχόληση. Ένα ποσοστό ανέργων (4,6%) απέρριψε, κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου του 2014, κάποια πρόταση ανάληψης εργασίας για διάφορους λόγους, κυρίως επειδή: α) δεν εξυπηρετούσε ο τόπος εργασίας (27,9%), β) δεν ήταν ικανοποιητικές οι αποδοχές (24,5%). γ) δεν εξυπηρετούσε το ωράριο (21,1%).

Το ποσοστό των "νέων ανέργων", δηλαδή των ανέργων που δεν έχουν εργαστεί ποτέ στο παρελθόν, ανέρχεται στο 22,8% του συνόλου των ανέργων ενώ οι μακροχρόνια άνεργοι (αυτοί που αναζητούν από 12 μήνες και άνω εργασία, ανεξάρτητα αν είναι "νέοι" ή "παλαιοί" άνεργοι), αποτελούν αντίστοιχα το 74,4%. Το ποσοστό ανεργίας των ατόμων με ξένη υπηκοότητα, είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο των ελλήνων υπηκόων (33% έναντι 26,0%).

Επίσης, το 73,6% των ξένων υπηκόων είναι οικονομικά ενεργό, ποσοστό σημαντικά υψηλότερο από το αντίστοιχο των Ελλήνων το οποίο είναι 50,5%.

Πηγή: Interweave, ΕΛΣΤΑΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.