Header pic

Pic

Επτά χρηστικές συμβουλές για το σπίτι σας

Πώς απομακρύνουμε λεκέδες και άλατα από διάφορα σημεία του σπιτιού; Πώς καθαρίζουμε δύσκολες και ευαίσθητες επιφάνειες με απόλυτα φυσικούς τρόπους και χωρίς ίχνος χημικών σκευασμάτων; Παρακάτω ακολουθούν μερικές συμβουλές που χρησιμοποιούσαν οι γιαγιάδες μας και τώρα τις επαναφέρουμε.
• Για να φύγει η σκουριά από το μάρμαρο ρίξτε λίγες σταγόνες λεμόνι πάνω στο σημείο που έχει σκουριάσει. Αφήστε το για 5 λεπτά και στη συνέχεια τρίψτε με ένα μαλακό σφουγγάρι την επιφάνεια. Προσοχή μην αφήσετε παραπάνω ώρα το λεμόνι στο μάρμαρο.

• Για να απομακρύνετε τη δυσοσμία που εκπέμπεται από τα παπούτσια ρίξτε μέσα στο παπούτσι λίγη σκόνη σόδας.

• Για να έχετε ένα φυσικό αρωματικό χώρου, ρίξτε σε βραστό νερό λίγη κανέλα.

• Για λευκότερες λευκές κάλτσες, βάλτε σε μια λεκάνη με καυτό νερό λίγα κομμάτια λεμονιού.

• Για φρέσκια και δροσερή αναπνοή πιες χυμό λεμονιού, ή ένα ρόφημα μέντας.

• Όταν χρησιμοποιείτε λεμόνι για το φαγητό μην πετάτε τις λεμονόκουπες. Χρησιμοποιείστε τις για να καθαρίσετε το νιπτήρα, τις βρύσες και τα πλακάκια. Τρίψτε την επιφάνεια με τη λεμονόκουπα και τα άλατα θα εξαφανιστούν.

• Τα ψυγεία συνήθως απορροφούν τις μυρωδιές του περιεχομένου τους, και ειδικά αν πρόκειται για κάποια συγκεκριμένα φαγητά. Την επόμενη φορά που θα πιείτε τσάι μην πετάξετε το χρησιμοποιημένο φακελάκι. Τοποθετήστε το μέσα στο ψυγείο και θα δείτε που θα απορροφήσει όλες τις μυρωδιές.
 
 
ΠΗΓΗ:  http://www.k-mag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.