Header pic

Pic

Εξαθρώθηκε η σπείρα που έκλεβε φορτηγά στην Πελοπόννησο

Η εγκληματική ομάδα εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Σπάρτης. Τα μέλη της έκαναν κλοπές φορτηγών. Συνολικά είχαν κλέψει 9 φορτηγά, από Αρκαδία, Λακωνία και Μεσσηνία!

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν στη Σπάρτη κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, ένας 50χρονος και μια ομάδα πέντε τσιγγάνων, 35, 36, 61, 37 και 54 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα.

Η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη ένα άτομο, επίσης μέλος της εγκληματικής ομάδας.

Η εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας προέκυψε ύστερα από συστηματική έρευνα.


Πώς δούλευε το κύκλωμα;
 
Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, δρώντας κυρίως βραδινές ώρες, αφού εντόπιζαν φορτηγά αυτοκίνητα, τα έκλεβαν, τα μετέφεραν σε προκαθορισμένη ερημική τοποθεσία και με ειδικά εργαλεία τα τεμάχιζαν,
ενώ στη συνέχεια τα προωθούσαν ως ανταλλακτικά για να βγάλουν λεφτά.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε ότι η ομάδα αυτή από τις 9 Αυγούστου 2014 έως και τις 22 Σεπτεμβρίου, είχε κλέψει 11 φορτηγά και μια μηχανή από την Κερασίτσα και την Επισκοπή Τεγέας, την Τρίπολη, το Γύθειο, την Τρίοδο Μεσσηνίας και την περιοχή της Μονεμβασιάς,
ενώ σε δύο περιπτώσεις τα εγκατέλειψαν.
Συνολικά, από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει φορτηγά που η αξία τους αγγίζει τις 175.000 ευρώ!

Κατά τις έρευνες που έγιναν, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν τρία φορτηγά και τμήματα φορτηγών, τα οποία ήταν προϊόντα κλοπής και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, μοτοσικλέτα η οποία ήταν προϊόν κλοπής και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της, ένα κυνηγετικό όπλο, μια σπάθα, κόφτης μετάλλων, έξι κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Σπάρτης.

Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Ασφάλεια Σπάρτης.
 
 
ΠΗΓΗ: newsit.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.