Header pic

Pic

Ισχυροί σεισμοί 5,1R ταρακούνησαν την Εύβοια.

Δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησαν τα ξημερώματα της Τρίτης την Εύβοια. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι δυο πρώτες δονήσεις πραγματοποιήθηκαν


με διαφορά τεσσάρων λεπτών στη 1.05 και στη 1.09. Ακολούθησαν τρίτος σεισμός μεγέθους 3,8R και τέταρτος στα 3,4R.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει αναφορές για υλικές ζημιές.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο των σεισμών υπολογίζεται στον θαλάσσιο χώρο 28 χλμ βορειοδυτικά της Χαλκίδας και 87 χλμ βόρειο-βορειοδυτικά της Αθήνας. Το εστιακό βάθος της πρώτης δόνησης υπολογίστηκε στα 10 χιλιόμετρα και της δεύτερης στα 5. Οι σεισμοί ήταν επιφανειακοί.

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν κλήσεις για αναφορά υλικών ζημιών. Oι δονήσεις έγιναν αισθητές κυρίως στην Αττική, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας όπως η Λαμία, η Θεσσαλία, η Δυτική Στερεά και η Πελοπόνησσος.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή.


ΠΗΓΗ: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.