Header pic

Pic

Ολυμπιάδα Ρομποτικής: οι Έλληνες μαθητές κατέκτησαν την 7η θέση

Στο Σότσι της Ρωσίας, όπου διεξήχθησαν οι πρόσφατοι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, πραγματοποιήθηκε η 11η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με θέμα: «Ρομπότ και Διάστημα». 
 
Εκεί, οι Έλληνες μαθητές είχαν την ευκαιρία να αποδείξουν το πλούσιο ταλέντο και το επιστημονικό τους υπόβαθρο, αντιπροσωπεύοντας επάξια τη χώρα μας αφού κατάφεραν να ξεχωρίσουν σε ένα σύνολο 100 συμμετοχών από όλο τον κόσμο. 
 

Η δημιουργική σκέψη, η ικανότητα χειρισμού όλων των σύγχρονων τεχνολογιών και το ομαδικό πνεύμα της Ελληνικής αποστολής ‘Team Minders’ υπό την καθοδήγηση του προπονητή κ. Μωραϊτη υπερίσχυσαν και χάρισαν στους Έλληνες μαθητές (Αγορόπουλος Στέλιος, Λεσσης Αλέξανδρος, Ελευθεριάδης Δημήτρης, Ταούκης Ιάσωνας και Ζαφείρης Ορφέας) την 7η θέση στην Open κατηγορία του διαγωνισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής.
 
Πρόκειται για μια σημαντική διάκριση καθώς ο διαγωνισμός WRO (World Robot Olympiad) δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές από 8 – 18 ετών να κατανοήσουν τις Φυσικές Επιστήμες, την Τεχνολογία, τη Μηχανική και την Πληροφορική, επιτρέποντάς τους να εμπλακούν σε μία διαδικασία επίλυσης ενός προβλήματος με τη χρησιμοποίηση όλων των σύγχρονων τεχνολογιών ρομποτικής που είναι διαθέσιμες σήμερα.
 
 
Οι ομάδες για την Ολυμπιάδα του 2015 θα αναδειχθούν από τον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό ο οποίος διοργανώνεται από την WRO Hellas (wrohellas.gr & FB / WRO Hellas) σε συνεργασία με τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας μας και διεξάγεται τον προσεχή Ιούνιο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.
 
Οι νικητές της κάθε κατηγορίας (από το Δημοτικό ως το Λύκειο), θα ανανεώσουν το ραντεβού τους για την επόμενη Ολυμπιάδα Ρομποτικής, στο Κατάρ, το 2015.



ΠΗΓΗ: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.