Header pic

Pic

Χαμός στο Facebook με το fake κείμενο περί προσωπικών δεδομένων


Από /www.galsnguys.gr
Τις τελευταίες μέρες επικρατεί ένας μικρός "πανικός" στο δημοφιλέστερο social media, το Facebook, με αφορμή ένα status που αναπαράγουν πολλοί χρήστες χωρίς να γνωρίζουν ότι δεν έχει καμία υπόσταση.
Το μήνυμα αναφέρει τα εξής:

Λόγω του γεγονότος ότι το Facebook έχει επιλέξει να εμπλέξει λογισμικό που επιτρέπει την κλοπή προσωπικών πληροφοριών, δηλώνω τα εξής: Σήμερα, 27 Νοεμβρίου του 2014, απαντώντας στις νέες κατευθυντήριες γραμμές του Facebook και σύμφωνα με τα άρθρα L.111,112 και 113 του κώδικα πνευματικής ιδιοκτησίας, δηλώνω ότι τα δικαιώματά μου είναι συνδεδεμένα με όλα τα προσωπικά μου δεδομένα, σχέδια, τέχνη, φωτογραφίες, κείμενα, κλπ, που δημοσιεύθηκαν στο προφίλ μου. Για εμπορική χρήση των ανωτέρω χρειάζεται γραπτή συγκατάθεση μου ανά πάσα στιγμή. Όσοι διαβάζετε αυτό το κείμενο αντιγράψτε το και επικολλήστε το στον τοίχο του Facebook. Αυτό θα επιτρέψει να τεθούν υπό την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας. Με αυτή την έκδοση, λέω στο Facebook ότι απαγορεύεται αυστηρά να αποκαλύψει, αντιγράψει, διανείμει, αναμεταδώσει, ή να προβεί σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια εναντίον μου με βάση αυτό το προφίλ ή / και το περιεχόμενό του. Οι ενέργειες που αναφέρονται παραπάνω ισχύουν εξίσου για τους εργαζόμενους, φοιτητές, αντιπροσώπους ή / και άλλο προσωπικό που τελεί υπό την καθοδήγηση του Facebook. Το περιεχόμενο του προφίλ μου περιλαμβάνει προσωπικές πληροφορίες. Η παραβίαση της ιδιωτικής ζωής μου, τιμωρείται από το νόμο (UCC 1 1-308 - 308 1 έως 103 και του Καταστατικού της Ρώμης). Το Facebook είναι πλέον μια ανοικτή οντότητα κεφαλαίου.



Φυσικά, οι περισσότεροι αντιλαμβάνονται αμέσως πως κάτι τέτοιο δεν έχει καμία ισχύ, καθώς αφ'ενός ό,τι δημοσιεύουμε στο Facebook μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άλλους χρήστες χωρίς να μπορούμε να τους ελέγξουμε, αφ΄ετέρου το Facebook έχει συγκεκριμένους όρους και κανονισμούς χρήσης που όλοι τους έχουμε αποδεχθεί (και όταν αλλάζουν μας ενημερώνει), άρα έχουμε και συγκεκριμένα δικαιώματα όταν το χρησιμοποιούμε. Δικαιώματα που δε χρειάζεται να δημοσιεύσουμε κάτι για να ισχύσουν, ούτε μπορούμε δημοσιεύοντας κάτι να αλλάξουμε τους κανονισμούς προς όφελός μας.

Έτσι, λοιπόν, μην αναπαράγετε αυτό το κείμενο, παρασύροντας στην παγίδα και άλλους "φίλους" σας. Είναι απόλυτα ψευδές και δεν έχει καμία ισχύ, ενώ "τρέχει" εδώ και 2-3 χρόνια, γνωρίζοντας "εξάρσεις" ανά περιόδους.

Δείτε πληροφορίες για τους όρους χρήσης και τα δικαιώματά σας στο Facebook εδώ και εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.