Header pic

Pic

Αυξήστε την ζωή και την διάρκεια της μπαταρίας σας σε κινητό ή τάμπλετ

Σήμερα σας προτείνουμε κάποια κόλπα για να αυξήσετε την διάρκεια της μπαταρίας του κινητού σας τηλεφώνου ή τάμπλετ και κάποιες τεχνικές που θα αυξήσουν και τη ζωή της μπαταρίας.

Αύξηση διάρκειας της μπαταρίας

1- Αν έχετε αγοράσει ένα νέο smartphone και είστε ανικανοποίητοι από την διάρκεια της μπαταρίας, φορτίστε την ώστε να είναι πλήρης και στη συνέχεια, να αφήστε να αποφορτιστεί στο 10%. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία, 9 ή 10 φορές. Οι μπαταρία λιθίου θα αποκαταστήσει στο εσωτερικό της την ισορροπία των αρχείων που έχει και η διάρκεια θα αυξηθεί.

2- Για να διατηρηθεί η διάρκεια της μπαταρίας, συνιστάται να απενεργοποιήσετε Wi-Fi, Bluetooth, GPS, Mobile Internet (3G, Edge ή GPRS) και "Αυτόματος συγχρονισμός" των εφαρμογών και υπηρεσιών, όταν δεν απαιτείται. Όταν η Wi-Fi σύνδεση στο Internet είναι διαθέσιμη, χρησιμοποιήστε την σε αντίθεση με το 3G κλπ γιατί καταναλώνει λιγότερη ενέργεια.

3- Πόσο φωτεινή είναι η οθόνη; Περισσότερη μπαταρία καταναλώνει η έντονη φωτεινότητα (Dim) της οθόνης. Μειώστε την φωτεινότητα της οθόνης για να διατηρήσετε τη φόρτιση της μπαταρίας.

4- Χρησιμοποιήστε το «Εξοικονόμηση ενέργειας» για τη διαχείριση της μπαταρίας. Εάν χρησιμοποιείτε το smartphone που τροφοδοτεί multi core CPU, περιορίστε τη χρήση του πυρήνα. Αυτό θα μειώσει σίγουρα την επεξεργαστική ισχύ αλλά και να αυξήσει την μπαταρία.

5- Αντί να χρησιμοποιείτε live wallpapers, δοκιμάστε στατικές ταπετσαρίες. Οι ζωντανές ταπετσαρίες απαιτούν επεξεργαστική ισχύ της CPU και GPU και ως εκ τούτου θα αυξήσουν την κατανάλωση της μπαταρίας.

 Αύξηση ζωής της μπαταρίας

1- Είναι μια γενική παρανόηση ότι φόρτιση της μπαταρίας μειώνει την διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Στην πραγματικότητα, η αποφόρτιση της μπαταρίας σε πολύ χαμηλά σημεία μειώνει πάρα πολύ τη ζωή της μπαταρίας. Η μπαταρία ιόντων λιθίου και πολυμερών λιθίου προσφέρει πολλές εκατοντάδες κύκλους φόρτισης-εκφόρτισης. Ένας κύκλος είναι πλήρης φόρτιση σε σχεδόν πλήρης αποφόρτιση. Συνιστάται να φορτίζετε την μπαταρία, ακόμη και αν έχει πάνω από 50% ακόμα. Αυτό θα βοηθήσει στην επέκταση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας.

2- Βαθιά αποφόρτιση μιας επαναφορτιζόμενης μπαταρίας είναι εξαιρετικά μοιραίο για το κινητό σάς ή τάμπλετ. Τα κινητά/τάμπλετ αρχίζουν να σας ειδοποιούν να φορτίσετε την μπαταρία όταν η μπαταρία είναι σχεδόν 15%. Είναι καλύτερο να φορτίσετε την μπαταρία αντί να συνεχίσετε την χρήση.

3- Σε περίπτωση που ένα κινητό τηλέφωνο δεν είναι σε χρήση και πρέπει να αποθηκευτεί, φορτίστε την μπαταρία πλήρως και βάλτε την σε σκοτεινό μέρος μακριά από το ηλιακό φως, ακραίες θερμοκρασίες και υγρασία. Φορτίστε την μπαταρία αυτή κάθε δύο μήνες.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.