Header pic

Pic

Πως διαλέγω παιδικό παιχνίδι για δώρο με ασφάλεια.

 Οι γιορτινές μέρες πλησιάζουν και θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα συνεπείς στην επιλογή των δώρων σας προς τους μικρούς σας φίλους...
 
 Αν λοιπόν επιλέξετε για αυτούς παιχνίδια, τότε θα πρέπει να προσέξετε πολύ, αφού κάποια είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα...

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, το 15% των παιδικών παιχνιδιών που πωλούνται στις χριστουγεννιάτικες ευρωπαϊκές αγορές κρύβουν επικίνδυνες παγίδες... Έτσι πριν αγοράσετε ένα χριστουγεννιάτικο παιχνίδι φέτος, δείτε τα σημεία που πρέπει να προσέξετε:

Τοξικά υλικά
Έχουν ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες για την υγεία του παιδιού. Χρησιμοποιούνται συνήθως από τις βιομηχανίες παιχνιδιών που κατασκευάζουν παιχνίδια-μαϊμούδες. Τα πιο επικίνδυνα δηλητήρια που μπορούν να φθάσουν στα χέρια των παιδιών μέσω ενός τέτοιου παιχνιδιού είναι οι φθαλάτες και οι διφαινόλες (καρκινογόνες χημικές ενώσεις που βρίσκονται σε πλαστικά παιχνίδια), η φορμαλδεΰδη, με την οποία είναι συχνά εμποτισμένα ξύλινα παιχνίδια ή τα βαρέα μέταλλα που περιέχονται, δυνητικά, στις μπογιές των παιχνιδιών ή σε προϊόντα μακιγιαρίσματος (των παιδιών φυσικά).


Ένδειξη "CE"
Πρέπει να υπάρχει στη συσκευασία από τον κατασκευαστή του παιχνιδιού. Η ένδειξη αυτή σημαίνει ότι το προϊόν τηρεί τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας. Βεβαίως, η ύπαρξη σε εμφανές σημείο της ένδειξης "CE" δεν εγγυάται την ασφάλεια του παιχνιδιού, καθώς ουδείς μπορεί να προεξοφλήσει την αξιοπιστία του κατασκευαστή.


Μικρά αποσπώμενα μέρη
Τα μικρά μέρη που αποσπώνται από τα παιχνίδια μπορούν να βλάψουν τα μικρά παιδιά, ειδικά αν τα καταπιούν.


"Ληγμένα" παιχνίδια
Αποφεύγετε να αγοράζετε παλαιά, vintage ή μεταχειρισμένα παιχνίδια, διότι ενδέχεται να μην πληρούν τις σύγχρονες νόρμες ασφαλείας. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται σε παλαιές μπαταρίες που ενδεχομένως περιέχει κάποιο παιχνίδι.

http://www.24wro.eu/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.