Ίχνη ζωής βρήκε η NASA στον πλανήτη Άρη

  • στις Τετάρτη, Δεκεμβρίου 17, 2014 -
  • 0 σχόλια

Σημάδια ζωής στον Άρη υπάρχει περίπτωση να εντόπισαν με τη βοήθεια του ρομποτικού οχήματος Curiosity οι ερευνητές της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA).


Οι ειδικοί ανακοίνωσαν ότι ένα όργανο του Curiosity κατέγραψε κατά τόπους υψηλά επίπεδα μεθανίου, την πηγή του οποίου δεν έχουν ακόμα καταφέρει να ανιχνεύσουν.

Παρότι δεν είναι η πρώτη φορά που το όχημα εντοπίζει μεθάνιο στον «Κόκκινο Πλανήτη», σε αυτή την περίπτωση είναι δεκαπλάσια απ΄ ότι συνήθως. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα χαμηλά επίπεδα μεθανίου εξηγούνται από την αποσύνθεση οργανικής ύλης που έφτασε στον Άρη από μετεωρίτες. Δεν ισχύει το ίδιο, όμως, και τα υψηλότερα επίπεδα. Οι επιστήμονες της NASA εξηγούν ότι η ύπαρξη μεθανίου είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς στη Γη το 95% του αερίου αυτού προέρχεται από τα μικρόβια. Υπάρχουν, όμως, και άλλες πηγές που παράγουν το αέριο αυτό.

Παρότι η ερευνητές συνεχίζουν να είναι επιφυλακτικοί μέχρι να επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα των μετρήσεων του Curiosity, δηλώνουν ενθουσιασμένοι με αυτή την εξέλιξη.
 
 
ΠΗΓΗ: zougla.gr

Share/Bookmark

Συγγραφέας

Επιμέλεια από Korakovouni WebRadio

Επικοινωνήστε με το KWR μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος (e-mail) στη διεύθυνση korakovouniwr@gmail.com . Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τον ιστότοπό μας για την ενημέρωσή σας.

0 σχόλια:

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.