Header pic

Pic

Detekt: Το δωρεάν λογισμικό εναντίον της κατασκοπείας

Το Detekt είναι ένα δωρεάν εργαλείο που σαρώνει τον υπολογιστή σας (για χρήστες των Windows) για ίχνη FinFisher και Hacking Team RCS, εμπορικά spyware επιτήρησης που έχουν σκοπό και χρησιμοποιούνται να παρακολουθούν τους ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο.



Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες μιας τεράστιας αύξησης στην έκδοση και το εμπόριο στον τομέα των τεχνολογιών επιτήρησης επικοινωνίας. Τέτοιου είδους spyware παρέχουν τη δυνατότητα να διαβάζουν τα προσωπικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να ακούν συζητήσεις στο skype ή ακόμα και να χρησιμοποιούν εξ αποστάσεως την κάμερα και το μικρόφωνο του υπολογιστή, χωρίς ο ιδιοκτήτης του να το γνωρίζει.


Μερικά από αυτά τα λογισμικά είναι ευρέως διαθέσιμα στο Διαδίκτυο, ενώ κάποιες πιο εξελιγμένες εναλλακτικές λύσεις έγιναν και πωλούνται από ιδιωτικές εταιρείες και χώρες για την κρατική επιβολή του νόμου και για την απόσπαση πληροφοριών σε χώρες σε όλο τον κόσμο.

Είναι σημαντικό να υπογραμμιστεί ότι, αν το Detekt δεν βρει ίχνη του spyware σε έναν υπολογιστή, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν υπάρχει κανένα. Μερικά spyware θα μπορεί να ενημερώνονται  ως προς την εργασία του Detekt προκειμένου να αποφύγουν τον εντοπισμό. Επιπλέον, μπορεί να υπάρχουν υπάρχουσες εκδόσεις του spyware, από αυτές ή άλλους παροχείς, οι οποίες δεν ανιχνεύονται από αυτό το εργαλείο.


Πώς το χρησιμοποιούμε;

Επισκεφτόμαστε την σελίδα: https://resistsurveillance.org/  και στο κάτω μέρος της επιλέγουμε "Download Detekt". Έπειτα και αφού έχει "κατέβει" στον υπολογιστή μας κάνουμε δεξί πάνω στο αρχείο και επιλέγουμε "Run as administrator" ή "Εκτέλεση σαν διαχειριστής" και ακολουθούμε τις οδηγίες του προγράμματος. 



Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.