Header pic

Pic

Σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε την Τεγέα μεγάλες ζημιές σε μηλιές, κερασιές και αχλαδιές

Σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε το απόγευμα του Σαββάτου την Αρκαδία, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε καλλιέργειες στον κάμπο της Τεγέας. 

 
Στην περιοχή, για 40 λεπτά, χαλάζι σε μέγεθος αμύγδαλου έπεφτε ακατάπαυστα. Το χαλάζι με την ένταση που έπεφτε προκάλεσε μεγάλες ζημιές στον κάμπο, κυρίως στην περιοχή της δυτικής Τεγέας, όπου επλήγησαν καλλιέργειες κερασιάς και αχλαδιάς. Επίσης έχουν υποστεί ζημιά και καλλιέργειες μηλιάς, ενώ οι αγρότες φοβούνται και για τις πατάτες που έχουν φυτέψει.

Τις πληγείσες περιοχές επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας και ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας του Δήμου Τρίπολης κ. Σωτήρης Παπαδημητρίου. Όπως διαβεβαίωσαν τους πληγέντες θα γίνει αναγγελία ζημιάς και θα ξεκινήσει τη Δευτέρα η υποβολή των δηλώσεων, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης επικοινώνησε και με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ, τον ενημέρωσε και του ζήτησε να επισπευτούν οι διαδικασίες εκτιμήσεων από τους γεωπόνους.

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Γιαννακούρας, «το χαλάζι έπληξε κυρίως τον παραγωγικό κάμπο της Τεγέας. Έπληξε μηλιές, αχλαδιές και κερασιές, που είναι στη φάση της καρπόδεσης. Βρέθηκα στην περιοχή μια ώρα μετά την χαλαζόπτωση και είδα ότι η ζημιά είναι μεγάλη. Πολλοί καρποί που χτυπήθηκαν από το χαλάζι έπεσαν στο έδαφος. Επίσης πολλά φύλλα έπεσαν στο έδαφος, ενώ ζημιές υπήρξαν και στα δέντρα. Από σήμερα ξεκινούν τα αιτήματα της ζημιάς από τους πληγέντες παραγωγούς. Εμείς ζητάμε από τις επιτροπές να πραγματοποιήσουν τις εκτιμήσεις όσο το δυνατόν συντομότερα».
 
 
 
Σταύρος Παϊσιάδης
info@agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.