Header pic

Pic

Αργολίδα: Ομολόγησε τoν φόνο του Θανάση Λάμπρου η σύζυγός του

Με μία ανατροπή-σοκ εξιχνιάστηκε η υπόθεση της στυγνής δολοφονίας του Θανάση Λάμπρου (καπετάνιου του Γουλανδρή) στην Κοιλάδα Αργολίδας. Η αστυνομία έχει στα χέρια της την ομολογία της συζύγου του Δήμητρας Βούλγαρη-Λάμπρου η οποία παραδέχτηκε ότι διέπραξε το έγκλημα.



Ο άτυχος καπετάνιος είχε βρεθεί αιμόφυρτος στο κτήμα του καλύτερου του φίλου και λίγη ώρα αργότερα (Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014) θα κατέληγε στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, με την αδερφή του Αθανασία Λάμπρου να δίνει μάχη για να αποδείξει ότι δεν ήταν αυτοκτονία, αλλά δολοφονία.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης


Για την εξιχνίαση της υπόθεσης το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου συνεργάστηκε με το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, το Τμήμα Εξερευνήσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Αργολίδας και το Αστυνομικό Τμήμα Κρανιδίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο 42χρονος είχε βρεθεί από φιλικό του πρόσωπο, σε εξωτερικό χώρο οικίας, με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και στην αριστερή πλευρά του θώρακα, από πυροβόλο όπλο, ενώ στη συνέχεια υπέκυψε στα τραύματα του. Όπως εξακριβώθηκε, δράστης της ανθρωποκτονίας είναι η 38χρονη σύζυγος του 42χρονου, η οποία τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, κατά τη διάρκεια εξέτασής της στο Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, περιέγραψε με λεπτομέρειες την αλληλουχία των γεγονότων κατά τη διάπραξη της ανθρωποκτονίας.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης και όπως προέκυψε από τα ερευνητικά δεδομένα, η 38χρονη, κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού με τον 42χρονο σύζυγό της, τον πυροβόλησε με όπλο (περίστροφο), με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει, ενώ στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή. Σημειώνεται ότι το περίστροφο είχε βρεθεί στη σκηνή του εγκλήματος και κατασχέθηκε.

Η 38χρονη, η όποια συνελήφθη με ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Ναυπλίου, θα οδηγηθεί στον κ. εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ η δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - που σχηματίστηκε σε βάρος της περιλαμβάνει τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα.

Η ομολογία, η αναίρεση και η άσκηση δίωξης για ανθρωποκτονία


Τα ξημερώματα της Παρασκευής 24 Ιουλίου η Δήμητρα Βούλγαρη Λάμπρου, σύζυγος και μητέρα της κόρης του άτυχου καπετάνιου, ομολόγησε μετά από περίπου 15 ώρες ανάκρισης, τη δολοφονία του Θανάση Λάμπρου. Παρόντες στην ομολογία της την περιγράφουν για μία ακόμη φορά σκληρή, ψυχρή και αμετανόητη.

Λίγη ώρα μετά όμως την ομολογία της, θα άρχιζε πάλι να εμπαίζει τους αστυνομικούς, παίρνοντας πίσω τα όσα ομολόγησε, λέγοντας τους ότι δεν καταλάβαινε τι έλεγε, γιατί ήταν κουρασμένη...

Τελικά ο εισαγγελέας Ναυπλίου άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση εναντίον της.

Μετά το ένταλμα σύλληψης η Δήμητρα Βούλγαρη- Λάμπρου καθηγήτρια Αγγλικών, κρατείται και έλαβε προθεσμία έως την Τρίτη για να απολογηθεί.

Το χρονικό της δολοφονίας και τα πειστήρια που ακύρωναν την αυτοκτονία

Ο Θανάσης Λάμπρου υπήρξε καπετάνιος στο κότερο γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας. Τους τελευταίους μήνες πριν το κακό, φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, έχοντας κλειστεί στον εαυτό του, ανέφεραν οι φίλοι του. Το μεσημέρι της Δευτέρας 8 Δεκεμβρίου 2014, βρέθηκε πυροβολημένος, πεσμένος μπρούμυτα σε μια λίμνη αίματος στην αυλή σπιτιού φίλου του που συνήθιζε να επισκέπτεται καθημερινά για να ταΐζει τα σκυλιά. Το φονικό περίστροφο που ήταν καλυμμένο με το κεφάλι του και το δεξί του χέρι, ανήκε στο φίλο του. Δικό του ήταν και το ματωμένο μαχαίρι που βρέθηκε δίπλα στο θύμα.

Οι σφαίρες που δέχτηκε στο στήθος και στο κεφάλι, προέρχονταν από το ίδιο περίστροφο του φίλου του. Στο μύλο όμως του όπλου βρέθηκε μόνο ένας κάλυκας. Τα ρούχα που φορούσε ήταν τρύπια από τις σφαίρες, ήταν βγαλμένα και πεταμένα δίπλα του. Το φονικό όπλο αρχικά ήταν σε κάποιο συρτάρι του σπιτιού, η εξωτερική πόρτα του οποίου βρέθηκε κλειδωμένη. Τα κλειδιά της πόρτας ήταν στο μπρελόκ του θύματος στη μίζα της μηχανής του.




Η αρχική τηλεοπτική μαρτυρία της συζύγου


Η σύζυγος του θύματος Δήμητρα Λάμπρου-Βούλγαρη, την πρώτη φορά που βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη περιέγραψε στην κάμερα όσα έζησε εκείνη τη μοιραία Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014. Όπως κάθε πρωί γύρω στις οκτώ, συνόδεψε την κόρη της στο σχολείο και γύρισε στο σπίτι. Ήπιαν καφέ με τον σύζυγο της, μίλησαν για λίγο κι ετοιμάστηκε να φύγει με το αυτοκίνητο της για εξωτερικές δουλειές στο Κρανίδι.




Τις τελευταίες μέρες ο σύζυγος της ήταν κρυωμένος και δεν πήγαινε στην εργασία του. Λίγο πριν φύγει τον ρώτησε αν θα έβγαινε για να πάρει μαζί της τα κλειδιά του σπιτιού κι εκείνος της απάντησε ότι δεν είχε σκοπό να πάει πουθενά και να μην αργήσει για να φάνε γύρω στη μία. Φεύγοντας από το σπίτι, σταμάτησε σε μια καφετέρια στον παραλιακό δρόμο της Κοιλάδας. Εκεί συνάντησε την αδελφή της και μια φίλη και ήπιαν καφέ. Αργότερα έβαλε βενζίνη στο αυτοκίνητο της και κατευθύνθηκε στο Κρανίδι προκειμένου να παραλάβει κάποια δέματα από μια εταιρεία κούριερ.



ΠΗΓΗ: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.