Header pic

Pic

ΤΡΙΠΟΛΗ: Τοποθετήθηκαν οι πρώτες ταΐστρες για τα αδέσποτα

Μετά από πολύ καιρό με μεγάλη χαρά αντικρίσαμε σε δυο σημεία της Τρίπολης... ταΐστρες για τα αδέσποτα! Η μια τοποθετήθηκε παραπλεύρως του Μαλλιαροπουλειου θεάτρου και η δεύτερη δίπλα στο δικαστήριο.

Ομάδα συμπολιτών μας επισκέφθηκε τον Δήμο, προκειμένου να ζητήσει τις ταΐστρες - που βρίσκονται εδώ και καιρό στις αποθήκες του Δήμου- για να τις τοποθετήσουν σε καίρια σημεία. Ο Δήμος παρέδωσε δυο ταΐστρες και οι πολίτες τις τοποθέτησαν εκεί που έπρεπε.

"Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο για την βοήθεια και την συνεργασία", ανέφεραν μεταξύ άλλων στο arcadia938.gr.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αναμένεται να λύσει μια σειρά προβλημάτων ενόψει και των γιορτών. Η αρχή έγινε...! Ευελπιστούμε λοιπον το προσεχές διάστημα, να δούμε και άλλες ταΐστρες στην πόλη μας,

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως απευθύνεται έκκληση σ’ εκείνους που θα ήθελαν εθελοντικά να βοηθήσουν, να γεμίζουν τις ταΐστρες με τροφή ώστε κανένα αδέσποτο να μην υποσιτίζεται.

Το μήνυμα που στέλνουν οι συμπολίτες μας - που προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια - μέσω του "Aρκαδία 93.8":

Εν όψει γιορτών και με αφορμή την περίφραξη του συντριβανιού στην πλατεία Πετρινού όπου πίνανε νερό τα αδέσποτα σκυλάκια της πλατείας, ομάδα πολιτών σε συνεργασία με το Δήμο Τρίπολης τοποθέτησαν 2 ταϊστρες και ποτιστρες σε κεντρικά σημεία της πόλης. Μια δεξιά από το Μαλλιαροπούλειο και μια μπροστα από τα δικαστήρια. Η επιλογή των σημείων έγινε σύμφωνα με την πυκνότητα των ζώων σε αυτά τα σημεία. Η τοποθέτηση έγινε ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ προκειμένου να διαπιστωθεί η καταλληλότητα του σημείου ως προς τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης κι εντοπισμού από τα ζώα και φυσικά η δεκτικότητα του κοινού και η αποφυγή προβλημάτων στους πολίτες και επιχειρηματίες της πόλης. Ο Δήμος διαθέτει συνολικά 15 ταϊστρες και ποτιστρες όπου θα τοποθετηθούν μόνιμα αφού πρώτα συζητηθεί και εγκριθεί το σχέδιο από το Δημοτικό Συμβούλιο. Σε συνομιλία με επιχειρηματίες γύρω από το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, ήταν δεκτικοί και συνεργάσιμοι με αυτή την κίνηση. Επαναλαμβάνω ότι το σημείο είναι προσωρινό και περιμενουμε παρατηρήσεις πολιτών που θα μας βοηθησουν στην επιλογή του τελικού, καταλληλου σημείου για την ομαλή συμβίωση όλων σεβόμενοι τις ιδιαιτερότητες, φοβίες, κτλ όλων. Επιστούμε την προσοχή και την αρωγή των πολιτών για την αποφυγή καταστροφής των ταϊστρων και ποτιστρών και εννοείται την ορθή χρηση τους.



Η πρωτοβουλία ήταν από απλούς πολίτες της πόλης ευαισθητοποιημένοι λόγω των συχνών περιστατικών με φόλες στην πόλης μας αλλά και λόγω του αυξανόμενου -ανεξέλεγκτα -αριθμού των ζώων. Ευχαριστούμε τον Δήμο για την αμεση ανταπόκρισή του στο κάλεσμα μας.Οι τροφές παρέχονται από τους πολίτες που κινητοποιήθηκαν και περιμένουμε να εγκριθεί αντίστοιχο κονδύλιο στο επόμενο συμβούλιο του Δήμου. Ευελπιστούμε και εισφορές σε τροφή και από άλλους πολίτες.-

 arcadia938.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.