Header pic

Pic

Βόρεια Κυνουρία: Μείωση δημοτικών τελών για απόρους, άτομα με αναπηρία και πολύτεκνους

Μείωση των τελών ύδρευσης και των δημοτικών τελών φωτισμού και καθαριότητας δικαιούνται οι ακόλουθοι:

  • Άποροι (πιστοποιητικό απορίας από την αρμόδια υπηρεσία πρόνοιας, σύμφωνα με το Ν.Δ. 57/1973 – ποσοστό μείωσης δημοτικών τελών 50%).
  • Άτομα με αναπηρία ποσοστού 67% και άνω (Απόφαση Υγειονομικής Επιτροπής Αναπηρίας του Ι.Κ.Α. – ποσοστό μείωσης δημοτικών τελών 50%).
  • Πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες (Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή αντίστοιχο πιστοποιητικό αρμόδιας αλλοδαπής αρχής, συνοδευόμενο από πιστοποιητικό Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας Α.Σ.Π.Ε. – ποσοστό μείωσης δημοτικών τελών 30%).
  • Οι γονείς, οι οποίοι έχουν τη γονική μέριμνα και επιμέλεια τριών (3) ή τεσσάρων (4) τουλάχιστον τέκνων από έναν ή περισσότερους γάμους ή νομιμοποιηθέντων ή νομίμως αναγνωρισθέντων ή υιοθετημένων, τα οποία είναι άγαμα και δεν έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας τους ή σπουδάζουν σε αναγνωρισμένες τριτοβάθμιες σχολές Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής εκπαίδευσης και αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και δεν έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους.
Απαραίτητες προϋποθέσεις, ώστε τα άτομα που ανήκουν στις ανωτέρω κατηγορίες, να τύχουν αυτής της ευνοϊκής ρύθμισης, είναι:
  • Υποβολή αίτησης προς το Τμήμα Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, με τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά.
  • Να είναι δημότες του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας (Απαιτείται πιστοποιητικό γεννήσεως ή οικογενειακής κατάστασης του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, το οποίο θα αναζητείται αυτεπάγγελτα).
  • Να έχουν στο όνομά τους άδεια σύνδεσης με το δημοτικό δίκτυο ύδρευσης, προκειμένου να τύχουν της μείωσης του αντίστοιχου τέλους (Απαιτείται βεβαίωση του Δήμου ή αντίγραφο σχετικής αδείας, που αναζητείται αυτεπάγγελτα).
  • Να έχουν λογαριασμό της Δ.Ε.Η. στο όνομά τους, προκειμένου να τύχουν της μείωσης του αντίστοιχου τέλους (Απαιτείται αντίγραφο πρόσφατου λογαριασμού Δ.Ε.Η.).
  • Το συνολικό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα να είναι μέχρι 22.000,00 €, προσαυξανόμενο κατά 2.000,00 € για κάθε προστατευόμενο μέλος της οικογένειας (Απαιτείται αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος του προηγούμενου έτους, το οποίο προσκομίζεται με ευθύνη του ενδιαφερόμενου και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που αναζητείται αυτεπαγγέλτως).
  • Η μείωση των τελών αφορά την πρώτη κατοικία του δικαιούχου. Για την τήρηση του παρόντος όρου απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερόμενου, με την οποία θα δηλώνει ότι ζητάει να ενταχθεί στις ευνοϊκές ρυθμίσεις της παρούσης μόνο για την πρώτη του κατοικία.
Παρακαλούνται οι δημότες, που έχουν ήδη υπαχθεί στις ευνοϊκές ρυθμίσεις μείωσης των τελών ύδρευσης και των δημοτικών τελών φωτισμού και καθαριότητας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 202 του Ν. 3463/2006, να προσέλθουν άμεσα στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, προκειμένου να επικαιροποιήσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Αρμόδιος υπάλληλος κος Χουτόπουλος Ιωάννης, τηλ. επικοινωνίας: 275 53 60 137 (ισόγειο Οικονομικής Υπηρεσίας). 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.