Header pic

Pic

Αρκαδία: Αρχαιοκάπηλοι άρπαξαν αρχαία νομίσματα του 3ου π.Χ αιώνα

Στην εξάρθρωση ενός μεγάλου κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών σήμερα με τη σύλληψη τεσσάρων μελών του.



Συγκεκριμένα όπως αναφέρει το tempo24.gr, η σπείρα είχε προμηθευτεί ειδικά μηχανήματα αναζήτησης και εκσκαφής αρχαίων αντικειμένων και είχε βάλει στο στόχαστρο αρχαιολογικό χώρο στην Βυτίνα Αρκαδίας. Μέλη της σπείρας είχαν καταφέρει να αρπάξουν πολλά αρχαία αντικείμενα, μεταξύ των οποίων αρχαία νομίσματα του 3ου και 4ου π.Χ αιώνα μεγάλης αξίας.

Παράλληλα, είχαν νοικιάσει σπίτι στο Πλανητέρο Καλαβρύτων για να είναι κοντά στο σημείο όπου έκαναν τις έρευνες και να μπορούν να πηγαινοέρχονται συνεχώς. Τη διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζει, όπως αναφέρουν πηγές του tempo24.gr η Ασφάλεια Πάτρας προκειμένου να βρει και άλλα "πλοκάμια" της σπείρας.



ΠΗΓΗ: tempo24

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.