Ερώτηση για την έλλειψη ιατρού Ογκολόγου στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξάνθο κατέθεσε σήμερα ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με θέμα την έλλειψη ιατρού Ογκολόγου στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Μετά την τραγική απώλεια του Νικήτα Νικολάου, Διευθυντού της Ογκολογικής Κλινικής του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, στις 3 Μαρτίου 2016, υφίσταται τεράστιο πρόβλημα για τους ασθενείς της Αρκαδίας.

Η Ογκολογική Κλινική του ΓΠΝ Τρίπολης, της οποίας ο εκλιπών ήταν ο μοναδικός Ογκολόγος, είναι καθημερινά στη διάθεση 600-700 ασθενών από την Αρκαδία και άλλες περιοχές. Αυτή τη στιγμή, αναπληρώνει προσωρινά στα καθήκοντά του τον εκλιπόντα ιατρός γενικός παθολόγος, στο βαθμό που η ειδικότητά του το επιτρέπει.

Δεν χρήζει περαιτέρω εξηγήσεως το γεγονός ότι είναι απαραίτητη η άμεση κάλυψη της θέσης του ιατρού Ογκολόγου με επικουρικό προσωπικό, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι κατεπείγουσες και αυξημένες ανάγκες των ασθενών της περιοχής.

Ως εκ τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, προκειμένου να στελεχωθεί άμεσα η Ογκολογική Κλινική του ΓΠΝ Τριπόλεως με ιατρό Ογκολόγο;

Αθήνα, 16.03.2016

Share/Bookmark

Συγγραφέας

Επιμέλεια από Korakovouni WebRadio

Επικοινωνήστε με το KWR μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος (e-mail) στη διεύθυνση korakovouniwr@gmail.com . Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τον ιστότοπό μας για την ενημέρωσή σας.

0 σχόλια:

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.