Header pic

Pic

Σοβαρές καταγγελίες για τη μεταχείριση αδέσποτων κατά του Δήμου Τρίπολης

Σοβαρή καταγγελία για τη μεταχείριση του Δήμου Τρίπολης στα αδέσποτα σκυλιά κάνει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία λέγοντας χαρακτηριστικά: 



"Τα αφήνει να πεθαίνουν αβοήθητα ο Δήμος Τρίπολης". Χρεώνουν μάλιστα με ευθύνες συγκεκριμένα πρόσωπα κατά των οποίων προτίθενται να προσφύγουν νομικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Έσβησε σήμερα τα ξημερώματα το πρώτο από τα 4 σκυλιά , που ο Δήμος Τρίπολης , τα άφησε μέρες τώρα να αργοσβήνουν χωρίς την παροχή της ενδεδειγμένης θεραπείας ή και καμίας θεραπείας , ως οφείλει από τον νόμο.

Και για να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι αναφερόμαστε στον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Παυλή ,τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Σταματόπουλο , την επικεφαλής της 5μελούς επιτροπής για τα αδέσποτα κα Ψιμάρνη ,την κτηνίατρο της 5μελούς κα Κωτσάκου , την προϊσταμένη της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας επίσης κα Σταματοπούλου ,εναντίον των οποίων για το θάνατο του ζώου και για κάθε επόμενο θάνατο υπαιτιότητά τους έμμεση ή άμεση θα προβούμε πάραυτα στις δέουσες δικαστικές ενέργειες .

Ένα μήνα σχεδόν μετά την παράνομη περισυλλογή τους και την εγκατάστασή τους στο παράνομο κολαστήριο με τον ιδιοκτήτη του οποίου ο Δήμος Τρίπολης συνεργάζεται στο αποτελείωμα των αδέσποτων , τα ζώα εξαντλημένα από την ασθένεια και σε άθλια κατάσταση παραδόθηκαν πριν δύο ημέρες στον φιλοζωικό σύλλογο για να πεθάνουν στα χέρια των φιλόζωων νομίζοντας , ότι έτσι αποσείουν τις τεράστιες ευθύνες από πάνω τους.

Είναι μακράν γελασμένοι.

Αναρωτιόμαστε πόσα ακόμη ζώα είχαν την ίδια κατάληξη χωρίς να το πάρουμε είδηση;

Αναρωτιόμαστε πόσα ακόμη ζώα θα βρουν τον θάνατο στο κολαστήριο που τα οδηγούν και με την τακτική , που ακολουθούν.

Μέχρι πότε θα παραδίδουν μαθήματα αναλγησίας οι διάφοροι ταγοί της Τρίπολης;

Όσο για εκείνους τους συμπολίτες μας που θα πουν το γνωστό " εδώ οι άνθρωποι πεθαίνουν εσείς με τα ζώα ασχολείστε " θα τους πούμε ότι το δικαίωμα στη ζωή δεν το έχουν μόνο οι άνθρωποι , αυτή η άποψη είναι δημιούργημα της ανθρώπινης κοινωνίας και όχι της φύσης, που δεν ξεχωρίζει τα πλάσματά της και θέλει κάθε έμβιο να έχει ίδιες δυνατότητες στην ζωή και την αξιοπρέπεια.

Θα τους θυμίσουμε , ότι είναι ή ίδια ανήθικη άποψη που λέει " εδώ οι Έλληνες δεν έχουν να φάνε τους πρόσφυγες θα κοιτάζουμε τώρα; ".

Είναι ο ρατσισμός για το διαφορετικό , που εμφιλοχωρεί σιγά σιγά στην σκέψη μας.

Σήμερα είναι οι πρόσφυγες, τα ζώα .

Αύριο μπορεί να είμαστε εμείς που άλλοι θα σκεφτούν με τον ίδιο τρόπο , που αντιμετωπίζουμε εμείς το διαφορετικό.

Η ζωή κάνει κύκλους.

Ας επαναφέρουμε όσο είναι νωρίς τις παροπλισμένες και ξεχασμένες αξίες και ιδανικά σε αυτή την κοινωνία που έχει μάθει σε μεγάλο βαθμό να ζει με τον ωχαδελφισμό".


ΠΗΓΗ: Εφημερίδα Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.