Header pic

Pic

Ρεσιτάλ Κλαρινέτου σήμερα από τον Σπύρο Μαρίνη κ την Νέλλη Σεμιτέκολο

Ένα ρεσιτάλ κλαρινέτου από τον Σπύρο Μαρίνη (κλαρινέτο) και την Νέλλη Σεμιτέκολο, θαα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σήμερα όσοι βρεθούν στον διεθνές καλλιτεχνικό κέντρο ATHENEAUM στην αίθουσα "La Divina"




Πρόγραμμα / Programme

1) J. Brahms Sonata No. 2 in E flat major, Op. 120/2
2) F. Poulenc Sonata for clarinet & piano, FP 184
3) R. Schumann Fantasiestücke, Op. 73
4) C. Saint-Saëns Sonata in E flat major, Op. 167
5) B. Kovacs After You, Mr. Gershwin!

Εισητήρια: 10 ευρώ, (φοιτητικό 5 ευρώ)

Βιογραφικά

Ο Σπύρος Μαρίνης (Διδάκτορ – Κλαρινετίστας, γ. 1982) ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στην ερμηνία κλαρινέτου στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ στη Βρετανία το 2008 με τίτλο Το Κλαρινέτο στην Ελλάδα: Ιστορική αναδρομή μέσα από κομμάτια Ελλήνων συνθετών. Νωρίτερα, τον Ιούνιο του 2004, του απονέμεται το πτυχίο μουσικολογίας και ερμηνίας με βαθμό Άριστα από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας. Το 2010, κερδίζει το Ειδικό Βραβείο στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κλαρινέτου στο Τέξας των ΗΠΑ για την παρουσίαση του με θέμα Το Κλαρινέτο στην Ελλάδα: Κυριάκος Σφέτσας – Διπλοχρωμία.

Το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010 εργάστηκε σαν ερευνητής στο Βασιλικό Κολέγιο Μουσικής στο Μάντσεστερ της Βρετανίας (RNCM) και στο σχολείο για μουσικά ταλέντα Chethams School of Music.

Έχει παρακολουθήσει διεθνή σεμινάρια με τους David Campbell, Σπύρο Μουρίκη, Charles Neidich, Robert Spring και Eddy Vanoosthuyse και μαθήματα κλαρινέτου με τους Béla Kovács (Ακαδημία του Liszt, Βουδαπέστη), Nicholas Cox, Linda Merrick, Anthony Houghton, Peryn Clement Evans και Ασημίνα Τσάμου. Έχει αποτελέσει κορυφαίος στις Συμφωνικές Ορχήστρες και Ορχήστρες Πνευστών και Μουσικής Δωματίου των Πανεπιστημίων Ουαλίας και Σέφιλντ.

Έχει ηχογραφίσει έργα του Μαλτέζου συνθέτη Charles Camilleri και του Βρετανού Adam Gorb και έχει δώσει συναυλείες σε Ελλάδα, Βρετανία, Μάλτα, Αμερική, Ιταλία, Ολλανδία και Σουηδία με έργα κλασσικού και σύγχρονου ρεπερτορίου. Άρθρα του έχουν επίσης δημοσιευτεί στο περιοδικό Πολύτονο καθώς και στο περιοδικό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλαρινέτου.

Το 2000, του απονεμήθηκε το δεύτερο βραβείο στο μαθητικό διαγωνισμό κλαρινέτου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Την περίοδο 2015-2016 εργάζεται ως καθηγητής κλαρινέτου στο Μουσικό Γυμνάσιο Λύκειο Πατρών, ενώ παλαιότερα κατείχε ανάλογη θέση στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο Λύκειο Παλλήνης. Από το 2011 διατηρεί τη θέση του αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και διδάσκει κλαρινέτο στο Δημοτικό Ωδείο Άργους καθώς και στο Αρκαδικό Ωδείο.

Web: www.spyrosmarinis.com
---------------------------------------------------------------------------------------

Η Νέλλη Σεμιτέκολο, γεννημένη στην Αθήνα, σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο (με καθηγήτριες τη Φώφη Γραφειάδου και την Κρινιώ Καλομοίρη), απ’όπου πήρε το δίπλωμά της. Συνέχισε ανώτερες σπουδές πιάνου στη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου με τον ΄Ερικ Τεν-Μπεργκ, καθώς και ιδιαίτερα μαθήματα με την Αλίς Πάσκους. Συνεργάστηκε επί σειρά ετών με το Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής του Θόδωρου Αντωνίου , με τον Μάνο Χατζιδάκι στο Τρίτο Πρόγραμμα, στους Μουσικούς Αυγούστους του Ηρακλείου και στους Αγώνες Τραγουδιού της Κέρκυρας. Έχει δώσει Συναυλίες σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως στη Γερμανία, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ισπανία, τη Βουλγαρία, και την πρώην Γιουγκοσλαβία. Έχει πάρει μέρος στα Φεστιβάλ Αθήνας, Πάτρας, Ηρακλείου, Κέρκυρας, Καλαμάτας, Πειραιά, Οχρίδας και Λευκάδας. Επίσης έχει συνεργαστεί με όλες τις ελληνικές ορχήστρες, καθώς και σε παραγωγές για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Η δισκογραφία της περιλαμβάνει έργα Γρηγορίου, Καλομοίρη, Κουρουπού, Μικρούτσικου, Σκαλκώτα, Σφέτσα και Χρήστου. Σήμερα, διδάσκει στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και στο Athenaeum.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.