Header pic

Pic

Παραδοσιακή μουσική: Αρκαδιανή

Πολλοί μπορεί να νομίζουν πως η Αρκαδιανή ήταν από την Αρκαδία.
 Στην πραγματικότητα όμως ήταν από την Κυπαρισσία Μεσσηνίας, και αυτό ήταν το όνομά της. Η Αρκαδιανή ήταν μία γυναίκα, η οποία έγινε κλεφτοπούλα. Επειδή ήθελε να συμμετάσχει στις πολεμικές επιχειρήσεις, μεταμορφώθηκε σε άντρα. Έζησε 12 χρόνια με τους Κλέφτες στα βουνά και πήρε μέρος στους αγώνες τους, χωρίς κανείς να υποπτεφθεί την ταυτότητά της.
Ώσπου μία μέρα, κατά λάθος αποκαλύφθηκε. Μια Κυριακή, εκεί που έπαιρνε μέρος σε αγώνα σκοποβολής, με μια απότομη κίνησή της, άνοιξε το πουκάμισό της και ένα κλεφτόπουλο είδε το στήθος της. Η Αρκαδιανή τότε του υποσχέθηκε ότι θα του παραδώσει τ' άρματά της και θα γίνει γυναίκα του.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.