Header pic

Pic

Μία 40χρονη Βουλγάρα πίσω από απάτες σε ηλικιωμένους της Αρκαδίας

Εξιχνιάστηκαν από την Ασφάλεια Τρίπολης, περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης στην Τρίπολη, σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων και για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη μία...



... 40χρονη Βουλγάρα, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απάτη, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστο αριθμό συνεργών της.

Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο προσέγγισης, εξαπατούσαν κυρίως ηλικιωμένα άτομα, παραθέτοντας τους ψευδή γεγονότα ως αληθή, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.

Συγκεκριμένα, τηλεφωνούσαν σε υποψήφια θύματα και αφού πρώτα εξακρίβωναν ότι πρόκειται κυρίως για ηλικιωμένο άτομο, στην συνέχεια δήλωναν ψευδώς την ιδιότητα του δικηγόρου ή του αστυνομικού ή του γιατρού και με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας, για δήθεν τροχαίο ατύχημα, στο οποίο ενεπλάκη το παιδί τους ή κάποιο άλλο συγγενικό τους πρόσωπο και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν βαριές σωματικές βλάβες σε ανήλικο, τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, εξακριβώθηκε ότι ομάδα αυτή, κατά το χρονικό διάστημα από την Δευτέρα 11 έως και την επομένη 12 Ιουλίου, στην Τρίπολη, είχαν εξαπατήσει δύο ηλικιωμένες γυναίκες, ενώ είχαν αποπειραθεί να εξαπατήσουν ακόμη δεκατέσσερα άτομα. Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αποσπάσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 11.600 ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου βρέθηκε και αποδόθηκε στις παθούσες, ενώ το χρηματικό ποσό που αποπειράθηκαν να αποσπάσουν ανέρχεται στις 52.000 ευρώ.

Η 40χρονη θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται, για την ταυτοποίηση των συνεργών της 40χρονης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.