Δελτίο τύπου για τη Γιορτή του Ψαρά - Ματαίωση της γιορτής

Μετά από πρόσφατο τραγικό συμβάν, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων «Η Ευαγγελίστρια», μας ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να συμμετέχει στον φετινό εορτασμό της καθιερωμένης Γιορτής του Ψαρά.


Επειδή ο πυρήνας της επιτυχημένης αναβίωσης του εθίμου της Γιορτής, είναι η προσωπική σχέση με κάθε επαγγελματία αλιέα ξεχωριστά, αλλά και με τον Πρόεδρο του Συλλόγου, φέτος και εμείς για τους ίδιους λόγους, αποφασίσαμε να μην πραγματοποιηθεί η Γιορτή.

Την ίδια ημερομηνία (Κυριακή 31 Ιουλίου), στον ίδιο χώρο, οργανώνουμε μια νησιώτικη βραδιά με τους: Σωτήρη Μαργώνη (βιολί), Θοδωρή Μέρμηγκα (κιθάρα – τραγούδι), Μαρία Πλουμή (τραγούδι – λαούτο) και Αυγερινή Γάτση (τραγούδι).

Στο θέατρο του Παραλίου Άστρους θα ακουστούν μουσικές, που θα μας ταξιδέψουν στη θάλασσα και τους ανθρώπους της.

Οι επαγγελματίες ψαράδες και ο Αλιευτικός Σύλλογος «Η Ευαγγελίστρια» θα είναι νοερά δίπλα μας.

Ραντεβού στην επόμενη αναβίωση του εθίμου της Γιορτής του Ψαρά το 2017.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας

Παναγιώτης Κ. Μαντάς

Share/Bookmark

Συγγραφέας

Επιμέλεια από Korakovouni WebRadio

Επικοινωνήστε με το KWR μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος (e-mail) στη διεύθυνση korakovouniwr@gmail.com . Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τον ιστότοπό μας για την ενημέρωσή σας.

0 σχόλια:

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.