Με κάθε μεγαλοπρέπεια η λαμπρή γιορτή των Εγκαινίων στον Αγιο Παύλο Άστρους

  • στις Δευτέρα, Οκτωβρίου 31, 2016 -
  • 0 σχόλια
 Με κάθε μεγαλοπρέπεια τελέστηκαν σήμερα τα εγκαίνια του ναού του Αγίου Παύλου στο Αστρος, χορστατούντος του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κκ. Αλεξάνδρου, παρουσία ιερέων απ’ όλη την περιοχή, πλήθους πιστών και επισήμων. 

 Μετά την ακολουθία του Ορθρου, ο Σεβασμιώτατος κκ. Αλέξανδρος μιλώντας στο εκκλησίασμα εξηγούσε τόσο τη σπουδιαότητα της τελετής όσο και το τι συμβαίνει βήμα – βήμα κάθε στιγμή.
Ο ναός άδειασε και έκλεισε. Πιστοί και ιερείς συγεντρώθηκαν έξω για την περιφορά και το «Αρατε πύλας», από τα χείλη του Μητροπολίτη, για το άνοιγμα του ναού. 
 Με την είσοδο στο ναό ξεκίνησε ο καθαγιασμός της Αγίας Τράπεζας με την τοπθέτηση των ιερών λειψάνων, ο καθαρισμός και η τοποθέτηση του κατασάρκιου. Στη συνέχεια τελέστηκε η Θεία Λειτουργία.
 Tέλος, έγινε από τον Μητροπολίτη η χειροθεσία των Γ. Κανατά και Κ. Καραγιάννη σε ιεροψάλτες, ενώ διαβάστηκαν τα ονόματα και τιμήθηκαν άνθρωποι που έχουν βοηθήσει όλα αυτά τα χρόνια για την ανάγερση του Ιερού Ναού. Επίσης, δόθηκε από τον εφημέριο του ναού π. Γεώργιο Αρφάνη ως δώρο στον Μητροπολίτη μια ποιμαντορική ράβδος.
 Μετά το τέλος η Ωραία Πύλη άνοιξε για τους πιστούς ώστε να προσκυνήσουν την Αγία Τράπεζα και μοιράστηκαν φυλαχτά.
Τ ο παρών έδωσε ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης, ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Π. Μαντάς, ο π/σ κ. Κατσίρης, μέλη της δημοτικής αρχής και της αντιπολίτευσης του ΔΣ, ο πρόεδρος της δ/κ Αστρους κ. Δικαίος και η πολιτευτής με τη ΝΔ στην Αρκαδία κυρία Εύη Τατούλη.
(astrosnews.gr)


Share/Bookmark

Συγγραφέας

Επιμέλεια από Korakovouni WebRadio

Επικοινωνήστε με το KWR μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος (e-mail) στη διεύθυνση korakovouniwr@gmail.com . Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τον ιστότοπό μας για την ενημέρωσή σας.

0 σχόλια:

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.