Header pic

Pic

Μια υπέροχη ιστοσελίδα του Ίντερνετ που μιλά Τσακώνικα

Ψάχνοντας το Ίντερνετ για την περιοχή μας βρήκαμε ίσως το πιο περίεργο και συνάμα καταπλητικό website που μιλά τσακώνικα. Ο Πάνος Μαρνέρης, ιδιοκτήτης και διαχειριστής του www.tsakonika.com γράφει τις ιστορίες του στα τσακώνικα.


Εκφράσεις όπως «...έκει θα σβαϊστεί τον Άγιε τσε το φαέ απο το πρετθέ Σταυρέ έκει θα ανακατουϊθεί με το πφράμα...» και «Καλε ταξίδι σύντροφοι πατριώτε μη Τεριώτοι Όλοι καμπτζία του Τερού τσε κατουγειτονιώτοι» εμφανίζονται στο διαδίκτυο, θυμίζοντας σε όλους την τσακώνικη διάλεκτο, που λίγοι είναι αλήθεια προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν ζωντανή.

Πολλή η δουλειά και στον τομέα της τσακώνικης μoυσικής με υπέροχα τραγούδια που σε πολλούς είναι άγνωστα. Ακούστε παρακάτω το Πουλί Αλλόκοτε σε μια υπέροχη εκτέλεση.




Το Korakovouni WebRadio συγχαίρει τον κ. Μαρνέρη για την υπέροχη δουλειά του.

Επισκεφτείτε το www.tsakonika.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.