Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο για τους Αρκάδες πεσόντες στο Έπος 1940-1941(video - pics)

 Ένα επιβλητικό μνημείο , αντάξιο στους αγώνες που έκαναν οι Αρκάδες το Έπος 1940-1941, βρίσκεται πλέον στην πίσω πλευρά του 11ου Συντάγματος.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Αρχιτέκτονα Αργύρη Πετρονώτη, καθηγητή της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νικης.

Ανέλαβε την μελέτη ,την επίβλεψη προς τιμή του Ανθ/γου Μιχάλη Αποστολοπούλου ή Πετρονώτη, που έπεσε μαχόμενος στο Μάλι-Σπατ στις 30/12/40.

Ο Αργύρης Πετρονώτης ήταν παρών στα εγκαίνια , δεν μπόρεσε να κρύψει την συγκίνηση του κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.

Στην επιμνημόσυνη δέηση που πραγματοποιήθηκε στο παραπάνω μνημείο, παρέστη ο κ. Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, οι τοπικές θρησκευτικές και πολιτικές αρχές, στελέχη από Μονάδες του Σχηματισμού, Αξιωματικοί ε.α., εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και συγγενείς των πεσόντων Αρκάδων και μαθητές , που τους συνεχάρη ο Αρχηγός του Γ.Ε.Σ. κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, καθώς και τους δασκάλους τους.

Περισσότερα βίντεο & φωτογραφίες www.arcadianews.gr

Share/Bookmark

Συγγραφέας

Επιμέλεια από Korakovouni WebRadio

Επικοινωνήστε με το KWR μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος (e-mail) στη διεύθυνση korakovouniwr@gmail.com . Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τον ιστότοπό μας για την ενημέρωσή σας.

0 σχόλια:

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.