Header pic

Pic

Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο για τους Αρκάδες πεσόντες στο Έπος 1940-1941(video - pics)

 Ένα επιβλητικό μνημείο , αντάξιο στους αγώνες που έκαναν οι Αρκάδες το Έπος 1940-1941, βρίσκεται πλέον στην πίσω πλευρά του 11ου Συντάγματος.


Η πρωτοβουλία ανήκει στον Αρχιτέκτονα Αργύρη Πετρονώτη, καθηγητή της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νικης.

Ανέλαβε την μελέτη ,την επίβλεψη προς τιμή του Ανθ/γου Μιχάλη Αποστολοπούλου ή Πετρονώτη, που έπεσε μαχόμενος στο Μάλι-Σπατ στις 30/12/40.

Ο Αργύρης Πετρονώτης ήταν παρών στα εγκαίνια , δεν μπόρεσε να κρύψει την συγκίνηση του κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.

Στην επιμνημόσυνη δέηση που πραγματοποιήθηκε στο παραπάνω μνημείο, παρέστη ο κ. Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, οι τοπικές θρησκευτικές και πολιτικές αρχές, στελέχη από Μονάδες του Σχηματισμού, Αξιωματικοί ε.α., εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και συγγενείς των πεσόντων Αρκάδων και μαθητές , που τους συνεχάρη ο Αρχηγός του Γ.Ε.Σ. κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, καθώς και τους δασκάλους τους.

Περισσότερα βίντεο & φωτογραφίες www.arcadianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.