Header pic

Pic

4 Απριλίου Παγκόσμια ημέρα ζώων (video)

Η σημερινή ημέρα είναι μια αφορμή για να αναφερθούμε στα αδέσποτα ζώα. Αλήθεια όμως μήπως αυτό περιμένουν ορισμένοι για να θυμηθούν πως κάπου εκεί έξω στο κρύο και στη ζέστη προσπαθούν όχι να ζήσουν τη ζωή που τους αξίζει αλλά απλά να επιβιώσουν κάποιες χιλιάδες αδέσποτες ψυχές;


Κατά τη γνώμη μου αυτή η παγκόσμια ημέρα θα έπρεπε να γίνει παγκόσμιο έτος, παγκόσμια έτη, να υπάρχει καθημερινά και να μετατραπεί σε ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ! Εννοώ πως δε θα έπρεπε να έχουμε μια παγκόσμια ημέρα που θα θυμόμαστε τα αδέσποτα. Η αγάπη και η φροντίδα των αδέσποτων ζώων θα έπρεπε να βρίσκεται στη συνείδηση όλων μας ανεξαρτήτως ηλικίας, έθνους, θρησκείας κ.λ.π.

Σε μια χώρα λοιπόν όπως αυτή που ζούμε όπου τα αδέσποτα είναι πιο πολλά από τα δεσποζόμενα ζώα, όπου δεν υπάρχει δραστική αντιμετώπιση για το συγκεκριμένο θέμα, όπου δεν παρέχεται ενημέρωση στα παιδιά στα σχολεία, όπου τα ζώα αντιμετωπίζονται από ορισμένους ²ανθρώπους² σαν αντικείμενα αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω μια μεγάλη ΣΥΓΓΝΩΜΗ σε αυτά τα πλάσματα εκ μέρους όλων. Μια συγγνώμη από ένα έθνος που η λέξη ημίαιμο μοιάζει με εφιάλτη και που το μόνο που το ενδιαφέρει είναι η ²ράτσα² λες και ο σκύλος ο ²καθαρόαιμος² δεν έχει διασταυρωθεί στην πορεία των χρόνων.

Από έναν λαό απαίδευτο όμως θα ήταν μεγάλη αδικία αν δεν πούμε και ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε εκείνους που το όπλο τους είναι η γνώση, η υπομονή και η τεράστια και ανιδιοτελής αγάπη που νιώθουν και προσφέρουν απλόχερα στους τετράποδους ήρωες της καθημερινότητας.

Χρόνια σας πολλά αδέσποτα πατουσάκια! Εύχομαι να βρεθείτε όλα από το δρόμο σε μια ζεστή αγκαλιά, να βρείτε το παντοτινό σας σπίτι και να ΖΗΣΕΤΕ τη ζωή που σας αξίζει με απεριόριστη αγάπη, όπως συνέβη με το δικό μου πρώην αδέσποτο σκυλάκι που είναι ΦΑΤΣΑ και το λατρεύω!

πηγη:http://www.webpet.gr/index.php 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.