Header pic

Pic

Ο γητευτής των φιδιών από το Ναύπλιο | φωτό & βίντεο

Έχει αδυναμία στα φίδια και δεν το κρύβει. Ο λόγος για έναν αγρότη από το Ναύπλιο. Η προκατάληψη και ο φόβος του ανθρώπου απέναντι στα φίδια είναι ο βασικός λόγος 

 

για τον οποίον τα φίδια που συναντάμε στον τόπο μας κινδυνεύουν, την ώρα που τα ίδια είναι στην πραγματικότητα ακίνδυνα, υποστηρίζει ο Άρης Τσιρίκος αγρότης από τα Λευκάκια Ναυπλίου.


Ο αγρότης από το Ναύπλιο έρχεται σε σχεδόν καθημερινή βάση σε επαφή με διάφορα φίδια ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες και έχει εξοικειωθεί με αυτά και προσπαθεί παρουσιάζοντας κατά καιρούς διάφορα από τα παρεξηγημένα αυτά τα ερπετά να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο πρώτα να μην τα φοβάται και ύστερα και πιο σημαντικό να μην τα σκοτώνει.


Ο Αριστείδης Τσιρίκος για του λόγου του αληθές παρουσίασε σήμερα ένα σπιτόφιδο μήκους 1 μέτρου και 20 εκατοστών τονίζοντας, όχι μόνο ότι είναι άκακο, αλλά βοηθά στη μείωση των τρωκτικών, καθώς από παλιά αυτά τα φίδια τα είχαν στα σπίτια και στις αυλές να ζουν χωρίς να τα πειράζουν και έτσι επικράτησε και η ονομασία τους ως σπιτόφιδα.







«Δεν περιμένω κάποιος να τα αγαπήσει από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να τα σκοτώνει, στέλνοντας λανθασμένα μηνύματα» αναφέρει ο αγρότης.

Σε περίπτωση που κάποιος εντοπίσει ένα ερπετό στο χώρο του, θα πρέπει να ενημερώσει είτε την Υπηρεσία Περιβάλλοντος του Δήμου ή το Τμήμα Δασών ή ακόμη και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ώστε να επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον.



ΠΗΓΗ: Αργολικές Ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.