Header pic

Pic

Αποπομπή από την Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών του πρόεδρου της Τ.Κ Παραλίου Άστρους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
 Χθες, στις 25-4-2018 σε συνάντηση που έγινε με τους δ/σ της παράταξης μας, τέθηκε προς συζήτηση η σχέση της παράταξης μας με τον πρόεδρο της Τ.Κ. Παραλίου Αστρους Ν. Κωνσταντίνου, όσον αφορά σειρά ζητημάτων που έχει χειριστεί. Ομόφωνα συμφωνήθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους ότι οι πολιτικές πρακτικές του, είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με τους ηθικούς κώδικες και το πολιτικό πνεύμα που μας ενώνουν.

Η εισήγηση του Δήμαρχου Παναγιώτη Μαντά για αποπομπή του από την παράταξη, έγινε αποδεκτή από όλους και έχει ως εξής:

«‘Όλοι μαζί αναλάβαμε στη βάση προγραμματικών και μόνο συγκλήσεων σε δημοτικό επίπεδο, από το 2011, να συνεργαστούμε μέσα σε ένα εξαιρετικά δυσμενές διαμορφωμένο από άλλους περιβάλλον, για έναν καλύτερο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας. Συνεργαστήκαμε όλοι άριστα και συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τον ίδιο τρόπο.

Είναι ξεκάθαρο για εμένα, και θεωρώ ότι έχει αποδειχθεί από τα πράγματα, ότι από τη στιγμή που οι βασικοί ηθικοί κώδικες που έχουμε θέσει - όπως της ανιδιοτέλειας στην άσκηση της αρχής, της στόχευσης στο καλό των πολλών και όχι των λίγων και της πλήρους απουσίας προσωπικών στρατηγικών-, τηρούνται, τότε μπορούμε να συνεργαζόμαστε στη βάση της επίτευξης των στόχων και των ονείρων μας για τον τόπο μας, με κάθε άνθρωπο ανεξάρτητα από τις προσωπικές, πολιτικές και κοινωνικές του ιδιαιτερότητες.

Όμως ο κ. Κωνσταντίνου έχει υπερβεί πλέον και την πιο αμβλεία οπτική της διαφορετικότητας και ανοχής που θα μπορούσαμε να δεχθούμε ως δημοκρατική παράταξη.

Από τη στιγμή που όχι μόνο στέκεται απέναντι στα συλλογικά όργανα σε βασικές θέσεις της παράταξης μας, αλλά και στρέφεται πλέον δικαστικά κατά μελών συλλογικών οργάνων και θεσμικών αντιπροσώπων μας στον Δήμο, με μοναδικό γνώμονα την προσπάθεια παρακώλυσης της υλοποίησης της πολιτικής μας, δεν ανήκει πλέον στην παράταξη ¨Ανεξάρτητη Δημοκρατική Κίνηση Πολιτών¨. Μπορεί να αναζητήσει το πολιτικό του μέλλον όπου και με όποιον αυτός επιθυμεί, αφού οι μέθοδοι, οι απόψεις και οι πρακτικές του δεν είναι πλέον αποδεκτές.

Πέραν της αποπομπής του κ. Νίκου Κωνσταντίνου από την παράταξη μας, άποψη μου είναι ότι επειδή ο εν λόγω πρόεδρος ανέλαβε τον θεσμικό του ρόλο ως υποψήφιος μας, θα πρέπει να υποβάλλει άμεσα την παραίτηση του από τη θέση του Προέδρου της Τ.Κ, παραίτηση που στα πλαίσια της όποιας πολιτικής ηθικής τον διέπει, θα έπρεπε να είχε υποβάλλει προ πολλού και σε κάθε περίπτωση οπωσδήποτε πριν στραφεί δικαστικά κατά επτά Δημοτικών Συμβούλων για θέμα που αφορά άμεσα τόσο τα συμφέροντα των δημοτών του τόπου μας, εργαζομένων, τοπικών επιχειρηματιών, όσο και του ιδίου.

Σε κάθε περίπτωση σας ενημερώνω ότι θα κινήσω άμεσα όλες της νόμιμες διαδικασίες για τη διαγραφή του από τη θέση του προέδρου της Τ.Κ. Παραλίου Αστρους.»

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης, αφού συμφώνησαν ομόφωνα με την εισήγηση του Δήμαρχου, πρόσθεσαν τα παρακάτω:

Δεν είναι δυνατόν, την ίδια στιγμή που έχουν ολοκληρωθεί ή εξελίσσονται όλες οι καίριες επιλογές και πρωτοβουλίες μας για το Παράλιο Αστρος (κατασκευή λιμανιού, κατασκευή δικτύων ΒΙΟΚΑ, καθαριότητα και διαχείριση απορριμμάτων, αντικατάσταση αγωγού Ύδρευσης, περιορισμός Σ.Δ και χωροθέτηση τουριστικών ζωνών με το Γ.Π.Σ, γαλάζιες σημαίες, αποκατάσταση συνεννόησης με τοπικούς επιχειρηματίες κ.α.) και έχουν ήδη τα τελευταία χρόνια αποκαταστήσει την εικόνα του τουριστικού μας προϊόντος σε πανελλήνιο επίπεδο, να προσπαθεί ο καθένας και περισσότερο ο πρόεδρος της Τ.Κ. να μας γυρίσει χρόνια πίσω, σε εποχές που «τρώγαμε τις σάρκες μας», εποχές καταγγελιών, δικομανίας και εσωστρέφειας.

Το Παράλιο Άστρος είναι η τουριστική ατμομηχανή του Δήμου μας και ολόκληρης της Αρκαδίας. Δεν θα το αφήσουμε την τοπική μας οικονομία στα χέρια επικίνδυνων χειρηστων για να επαναλάβουν τα εγκλήματα του παρελθόντος. Με κάθε κόστος..

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.