Header pic

Pic

Επιμνημόσυνη δέηση & εγκαίνια στο Μνημείο των πεσόντων Αρκάδων(pics)

 Σας γνωρίζουμε ότι την 26 Απριλίου 2018 και ώρα 10:45 θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεων των ψυχών πεσόντων Αρκάδων, Αξιωματικών και Οπλιτών, κατά τις επιχειρήσεις 40΄-41΄, σε ανάλογο Μνημείο στο Στρατόπεδο «ΣΤΓΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ» (11ο ΣΠ).  
Οι ενέργειες ανέγερσης του υπόψη μνημείου ξεκίνησαν το 2001 με την υποβολή στις τοπικές αρχές καθώς και στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Στρατού Ξηράς το αίτημα κατασκευής του από τον ιδιώτη αρχιτέκτονα κο Αργύρη Πετρονώτη, ο οποίος αναλάμβανε τη μελέτη, τη χρηματοδότηση και την επίβλεψη κατασκευής του έργου .

Το 2018 μετά από επίπονες προσπάθειες του κ. Αργύρη Πετρονώτη, την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Τρίπολης και την συνδρομή του Γενικού Επιτελείου Στρατού και της Διοίκησης Κέντρων (IV ΜΠ«ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ») ολοκληρώθηκε το παραπάνω Μνημείο Ιστορίας & Ηρώο Τιμής πεσόντων Αρκάδων, αξιωματικών και οπλιτών κατά το έπος 40΄-41΄.

Το υπόψη έργο αποτελεί ένα μεγαλειώδες μνημείο μορφής τύμβου πολυανδρίας, αποτελούμενο από έναν βραχώδη όγκο (ύψους 10 περίπου μέτρων) που συμβολίζει ύψωμα του Αλβανικού Μετώπου, περιβαλλόμενο από 32 πινακίδες πεσόντων (602 πεσόντες). Στο εσωτερικό του βράχου έχει δημιουργηθεί θολωτή κρύπτη, διαμορφωμένη σε τρισυπόστατο Ιερό, αφιερωμένο στους προστάτες και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην επιμνημόσυνη δέηση που θα πραγματοποιηθεί στο παραπάνω μνημείο, θα παραστεί ο κ. Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Διοικητής ΑΣΔΥΣ Αντιστράτηγος κ. Βασιλειάδης Κωνσταντίνος οι τοπικές θρησκευτικές και πολιτικές αρχές, στελέχη από Μονάδες του Σχηματισμού, Αξκοί ε.α., εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και συγγενείς των πεσόντων Αρκάδων.

Θα ακολουθήσει και κατάθεση στεφάνων!

(πηγή: /www.arcadianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.