Header pic

Pic

Η Αποκαθήλωση του Κυρίου - Κορακοβούνι, Ιερός Ναός Αγίου Βασιλείου | Video

Η Αποκαθήλωση του Κυρίου στο Κορακοβούνι. Ο ιερέας του χωριού και οι πιστοί παρευρέθησαν στην Τελετή της Αποκαθήλωσης την Μεγάλη Παρασκευή 6 Απριλίου 2018. Δείτε το βίντεο μέσα από την κάμερα του Korakovouni WebRadio.





«Ότε εκ του ξύλου σε νεκρόν, ο Αριμαθαίας καθείλε, την των απάντων ζωήν, σμύρνη και σινδόνι σε Χριστέ εκήδευσε, και τω πόθω ηπείγετο, καρδία, και χείλει, σώμα το ακήρατον, σου περιπτύξασθαι, όμως συστελλόμενος φόβω, χαίρων ανεβόα σοι. Δόξα, τη συγκαταβάσει σου Φιλάνθρωπε.»

Όταν ο Ιωσήφ από την Αριμαθαία κατέβασε απ’ το ξύλο του Σταυρού νεκρόν Εσένα, Χριστέ, που είσαι η ζωή των πάντων, Σε άλειψε με (πολύτιμο άρωμα) σμύρνα, σε τύλιξε σε (καθαρό) σεντόνι και σε κήδεψε. Και ήταν κυριευμένος από σφοδρό πόθο να αγκαλιάσει με την καρδιά και τα χείλη το αμόλυντο Σώμα σου. όμως από φόβο στάθηκε διαστακτικός και γεμάτος χαρά σου φώναξε: Δόξα στην (άπειρη) συγκατάβασή Σου, φιλάνθρωπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.