Header pic

Pic

Σαν σήμερα το 1953 Το πρώτο Ράλι Ακρόπολις! (photos+videos)

 Σαν σήμερα το 1953, εκίνησε για πρώτη φορά το ιστορικό Ράλι Ακρόπολις που εξελίχθηκε σε θεσμό για την αυτοκίνηση παγκοσμίως.


Από το 1951 είχε ξεκινήσει η διοργάνωση του ελληνικού ράλι, υπό την αιγίδα της ΕΛΠΑ. Η ιδέα ήρθε από μια παρέα οδηγών που πήρε αρκετή βοήθεια από τη Shellκαι διοργάνωσε τον πρώτο αγώνα, με διαδρομή μήκους 1923 χιλιομέτρων! Ο αγώνας άρχισε από την Αθήνα και πέρασε από Τρίπολη, Λάρισα,Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Καβάλα, Θεσσαλονίκη για να τερματίσει και πάλι στην πρωτεύουσα. Η ΕΛΠΑ ανέλαβε τη διοργάνωση του αγώνα το 1952 και το 1953 έγινε το μεγάλο βήμα!

Το «Ράλι Ακρόπολις», πήρε θέση στους αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και στις 29 Μαΐου εκείνης της χρονιάς δόθηκε η εκκίνηση στον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Εκεί έγινε και ο τερματισμός, με αποτέλεσμα να δοθεί και η γνωστή σε όλους ονομασία. Βέβαια, τα τελευταία χρόνια στο «καλεντάρι» του WRCτο Ράλι Ακρόπολις αναφέρεται ως «TheRallyOfGods», αφού πλέον οι διαδρομές μεταβάλλονται κάθε χρόνο και δεν υπάρχει η άρρηκτη σχέση με τον Παρθενώνα όπως στα πρώτα χρόνια ζωής της διαδρομής.

«Το πιο σκληρό στην Ευρώπη»

Από το πρώτο Ράλι Ακρόπολις μέχρι και σήμερα, όλος ο κόσμος που ασχολείται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό έχει να… το λέει για τη σκληράδα της διαδρομής. Ειδικότερα στα πρώτα χρόνια, οι καταστάσεις που βίωναν οι οδηγοί ήταν απίστευτες, αφού πολλές φορές είχαν βρεθεί αντιμέτωποι με τους στενούς και απότομους επαρχιακούς δρόμους της Ελλάδας, με υποζύγια χωρικών που δεν είχαν… ιδέα γιατί αυτοί οι παλαβοί έτρεχαν έτσι με τα «δαιμονισμένα» αυτοκίνητα αλλά ακόμα και με λεωφορεία των ΚΤΕΛ που τους καθυστερούσαν και κατέβαζαν αισθητά τους χρόνους τους!

Ο Τύπος της εποχής έγραψε για το «Σκληρότερο Ράλι στην Ευρώπη», ενώ οι περισσότεροι οδηγοί έβλεπαν ως… λύτρωση τον τερματισμό. Παρά τις δυσκολίες, όμως, υπήρξε έντονη δυσαρέσκεια από μέρους τους όταν πολλά κομμάτια της τότε διαδρομής απέκτησαν άσφαλτο, με τον αγώνα να χάνει λίγο από το «σκληρό» του χαρακτήρα του…

(πηγή;www.onsports.gr)

             



Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.