Header pic

Pic

Τι είναι το GDPR της ευρωπαϊκής νομοθεσίας

Από τον Μάιο του 2018, η Ευρωπαϊκή Ένωση ή η ΕΕ έχει δηλώσει ότι όλες οι εταιρείες της Ένωσης, καθώς και όσοι χρησιμοποιούν τα δεδομένα των πολιτών της ΕΕ, πρέπει να ακολουθούν τον κανονισμό για την προστασία των γενικών δεδομένων. 



Η νομοθεσία αυτή τέθηκε σε εφαρμογή με σκοπό την προστασία των δεδομένων των χρηστών και τον περιορισμό της χρήσης των εταιρειών με τρόπους που οι καταναλωτές τους προηγουμένως δεν γνώριζαν και δεν συναινούσαν. Ο νόμος αποσκοπεί να επαναφέρει τον έλεγχο των προσωπικών δεδομένων στα χέρια των πολιτών, όπου προηγουμένως ήταν υπό τον αδιάκριτο έλεγχο των εταιρειών που το είχαν συλλέξει.


Ν.Β. Αυτός ο νόμος επηρεάζει τις χώρες της ΕΕ και τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο ή τον ΕΟΧ. Η διαφορά μεταξύ των δύο εννοιών είναι ότι οι επιχειρήσεις στον ΕΟΧ δεν είναι απαραιτήτως μέλη της ΕΕ.

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ: kwr.gr
ΠΗΓΗ: htct/faq/55788-what-is-gdpr-the-eu-s-data-protection-law

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.