Header pic

Pic

Η Λίμνη των Σκελετών στα Ιμαλαΐα

Ψηλά στα ινδικά Ιμαλάια βρίσκεται μια παγετώδης λίμνη γνωστή ως λίμνη Ρούπκούντ (Roopkund). Αυτή η λίμνη ονομάζεται και σαν Λίμνη των Σκελετών (Skeleton Lake). 



Η λίμνη των Σκελετών βρίσκεται σε υψόμετρο 4.850μ πάνω από τη στάθμη της θάλασσας και είναι σε μια κοιλάδα με απότομες πλευρές. Κανείς δεν ζει εκεί και υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις πως ένα απλό πέρασμα της περιοχής μπορεί να είναι μοιραία επικίνδυνο.

Το 1942, ένας "δάσκαλος" σκόνταψε στη Λίμνη των Σκελετών. Είδε κάτι το οποίο γνώριζαν κάποιοι ντόπιοι, αλλά ο Δυτικός κόσμος δεν είχε μάθει ποτέ. Στις όχθες της λίμνης είδε πολυάριθμους ανθρώπινους σκελετούς. Κατά τη διάρκεια της απόψυξης, έγινε φανερό ότι υπήρχαν πολλοί περισσότεροι σκελετοί απ' ότι πίστευαν. Αυτή η ανακάλυψη πυροδότησε έναν αγώνα για την ανακάλυψη από πού έρχονται οι σκελετοί. Το πολιτικό και στρατιωτικό κλίμα του 1942 οδήγησε στην άμεση υπόθεση ότι οι σκελετοί συνδέονταν με τον πόλεμο. Ωστόσο, σύντομα αποκαλύφθηκε ότι αυτοί οι σκελετοί ήταν πολύ μεγαλύτεροι σε ηλικία από ό, τι εμφανίστηκαν για πρώτη φορά.

Διεξήχθη μια μελέτη για τους σκελετούς της Λίμνης για να διακριβώσουμε ποιον ανήκαν και πώς πέθαναν αυτοί οι άνθρωποι. Η μελέτη δεν κατέληξε σε συμπέρασμα, αλλά έδειξε ότι οι σκελετοί δεν χρονολογούνται από τη σύγχρονη εποχή. Ήταν εκεί για πολύ καιρό. Υπήρχαν περισσότεροι από 200 σκελετοί μέσα και γύρω από τη λίμνη  περισσότεροι στον πάτο της λίμνης και κάτω από το έδαφος, όμως κανένας από αυτούς δεν αποκάλυψε την προέλευσή τους ή την αιτία θανάτου αρχικά. Οι τυπικές θεωρίες διατυπώθηκαν, ίσως είχαν πεθάνει από μια παθολογική ασθένεια, πείνα, σφαγή ή φυσική καταστροφή. Δεν ήταν μέχρι το 2004 ότι μια βιώσιμη υπόθεση υποστηρίχθηκε από τη μελέτη των σκελετών από επιστήμονες με σύγχρονο εξοπλισμό και γνώση.

 Οι σκελετοί της λίμνης τακτοποιήθηκαν χρονολογικά το 2004. Χρονολογούνται από περίπου 850 π.Χ. Μπορεί να ανήκαν σε μια ομάδα ταξιδιωτών, όπως αποδεικνύεται από τα υπάρχοντα που βρέθηκαν στους σκελετούς και από το γεγονός ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις διευθέτησης. Ο λόγος που ταξίδευαν είναι άγνωστος, αν και μπορεί να ήταν θρησκευτικό προσκύνημα. Δεν ήταν αναγκαστικά να ταξιδεύουν δίπλα ή ακόμα και πολύ κοντά στο Roopkund. Τα κατάλοιπά τους μπορεί να έχουν ωθηθεί στην κοιλάδα με κίνηση παγετώνων.
Κάθε σκελετός της Λίμνης των Σκελετών δείχνει πως έχει υποστεί εντυπωσιακά τραύματα. Όλοι έχουν υποστεί τραύμα αμβλύ δύναμης στο κεφάλι και τους ώμους. Τα τραύματα φαίνεται να έχουν προκληθεί από στρογγυλά αντικείμενα. Αυτό είναι πιθανότατα η αιτία θανάτου. Αυτό δεν ακούγεται σαν πόλεμος, ασθένεια ή πείνα. Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το τραύμα προκλήθηκε από μια ακραία χαλαζοθύελλα.
Η ιδέα ότι πολλοί άνθρωποι θα μπορούσαν να σκοτωθούν από μια χαλαζοφόρο καταιγίδα είναι περίεργη. Ωστόσο, αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν τίποτα να τους προστατεύσει από αυτόν τον καιρό. Φυσικά, αυτό εξακολουθεί να προκαλεί το ερώτημα, γιατί οι πληγές αφορούν μόνο το κεφάλι και τους ώμους; Επιπλέον, φαίνεται απίθανο ότι κανένας από αυτούς δεν προσπάθησε να προστατευτεί ή να προστατεύσει ο ένας τον άλλον, αφήνοντας έτσι μερικούς από τους σκελετούς με λίγες ή καθόλου πληγές. Αυτά τα ερωτήματα οδηγούν πολλούς να πιστέψουν ότι η μοίρα αυτών των μυστηριωδών σκελετών παραμένει ανοικτή για συζήτηση και πιθανή περαιτέρω μελέτη.





ΠΗΓΗ: https://www.historicmysteries.com/roopkund-lake/
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: http://www.kwr.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.