Header pic

Pic

Πώς να χρησιμοποιήσετε την κάρτα SD ως εσωτερική μνημη στο Android

Οι κάρτες SD είναι πολύ εύχρηστες για την αποθήκευση φωτογραφιών, τραγουδιών και βίντεο. Ακόμη και αν έχετε αρκετή εσωτερική μνήμη στο τηλέφωνό σας Android, μπορεί να χρειαστείτε έξτρα μνήμη για να αποθηκεύσετε μεγάλα βίντεο που έχουν τραβηχτεί σε υψηλή ευκρίνεια.  



Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα με τις κάρτες SD να υπολείπονται σε ταχύτητα, όταν εγκαθίστανται εφαρμογές.

Το Android εξακολουθεί να εγκαθιστά τις εφαρμογές στην εσωτερική μνήμη και αποθηκεύει δεδομένα στην κάρτα SD. Επομένως, δεν μπορείτε να κάνετε εγκατάσταση οποιωνδήποτε επιπλέον εφαρμογών, εάν το τηλέφωνό σας έχει έλλειψη εσωτερικής μνήμης.

Τι είναι το Adoptable Storage;Υπάρχει μια δυνατότητα στο Android που ονομάζεται Adoptable Storage. Επιτρέπει τη χρήση μιας αφαιρούμενης κάρτας microSD που είναι εγκατεστημένη σε ένα τηλέφωνο Android ως εσωτερική μνήμη. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ξεπεράσετε το εμπόδιο του χώρου εάν το τηλέφωνο έχει μικρή εσωτερική μνήμη.Η Google εισήγαγε το Adoptable Storage με την κυκλοφορία του Android 6.0 Marshmallow. Υπήρχε ανάλογο λογισμικό νωρίτερα, ωστόσο, δεν ήταν εύκολο να εφαρμοστεί.

Μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψηΕνώ υιοθετείται αποθηκευτικός χώρος, είτε πρόκειται για κάρτα SD είτε για μονάδα USB, η μορφή του αποθηκευτικού χώρου Android αλλάζει σε  FAT32 ή exFAT σε ext4 ή f2fs. Η χρήση της κάρτας SD σας ως εσωτερικός χώρος αποθήκευσης μπορεί να ακούγεται καλά στα αυτιά σας, αλλά όλα έχουν ένα τίμημα και το ίδιο συμβαίνει και με την προσαρμοσμένη δυνατότητα αποθήκευσης.  


Εδώ είναι μερικά πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα:


Οι κάρτες SD είναι αργές

Αυτή είναι η οδυνηρή πραγματικότητα των miniSD. Παρόλο που μπορούν να αποθηκεύσουν τόνους δεδομένων, είναι πιο αργές από την εσωτερική μνήμη και έχουν περιορισμένο αριθμό κύκλων ανάγνωσης και εγγραφής. Η χρήση της κάρτας SD ως μόνιμης αποθήκευσης απαιτεί πιο συχνή λειτουργία ανάγνωσης/εγγραφής και επιβαρύνει τις επιδόσεις της με την πάροδο του χρόνου.Το Android κάνει έχει δείκτη απόδοσης της κάρτας SD σας (μετρά τις δυνατότητές της), οπότε για να βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά γρήγορη για να ταιριάζει με την εσωτερική μνήμη.  Το σύστημα θα σας προειδοποιήσει για την απόδοση του εξωτερικού χώρου αποθήκευσης και ενδέχεται να μη δεχθεί την υιοθέτηση της κάρτα σας εάν είναι εξαιρετικά αργή.



Αν το λειτουργικό Android δεχθεί σαν εσωτερική μνήμη την κάρτα αποθήκευσης (SDcard)Με τo Adoptable Storage, το Android κρυπτογραφεί την εξωτερική κάρτα SD και χρησιμοποιείται ως εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος. Το κλειδί που χρησιμοποιείται για την κρυπτογράφηση των δεδομένων στην κάρτα SD αποθηκεύεται στην εσωτερική μνήμη της συσκευής σας επομένως, δεν είναι δυνατό να τοποθετήσετε την κάρτα μνήμης σε άλλη συσκευή λόγω της κρυπτογραφημένης φύσης της.Ωστόσο, μπορείτε να καταργήσετε την κάρτα μνήμης από τη συσκευή σας και να την επαναφέρετε. Η συσκευή θυμάται τις λεπτομέρειες σχετικά με τις εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στην κάρτα SD για να αντιστρέψει τις ρυθμίσεις, ενώ η κάρτα μνήμης θα συνδεθεί μετά την επαναφορά. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλη κάρτα SD.Σιγουρευτείτε ότι δεν αφαιρείτε την Adoptable κάρτα SD χωρίς να ακολουθήσετε τη διαδικασία αποσύνδεσης, διαφορετικά ενδέχεται να καταστραφεί. 
Δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε κάθε εφαρμογήΠρακτικά, το Android σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε σχεδόν κάθε εφαρμογή στην Adoptable κάρτα μνήμης, αλλά απαιτεί επίσης τη συγκατάθεση του προγραμματιστή της εφαρμογής. Έχει την ελευθερία να ενεργοποιήσει ή να απενεργοποιήσει την υποστήριξη για αποθηκευμένο αποθηκευτικό χώρο στην εφαρμογή προσθέτοντας τα σχετικά χαρακτηριστικά στον κώδικα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε την κάρτα SD ως εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο στο Android;

Η ρύθμιση της κάρτας SD σας ώστε να συμπεριφέρεται ως εσωτερικός χώρος αποθήκευσης στο Android είναι μια απλή διαδικασία. Λάβετε υπόψη ότι η κάρτα SD σας θα μορφοποιηθεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, οπότε θυμηθείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας.

Ίσως είναι πιθανό να μην υπάρχει στη συσκευή σας η δυνατότητα "Εγκεκριμένη αποθήκευση", ακόμη και αν χρησιμοποιείτε Android 6.0 ή νεότερη έκδοση. Ο κατασκευαστής της συσκευής μπορεί να έχει απενεργοποιήσει τη λειτουργία. Ωστόσο, υπάρχουν μέθοδοι μέσα από τη γραμμή εντολών που σας επιτρέπουν να αναγκάσετε μια συσκευή να δεχθεί την κάρτα μνήμης σαν εσωτερική μνήμη.

Δείτε τα βήματα υιοθέτησης της κάρτας SD (για μεγαλύτερη ευκολία γυρίστε το μενού σας στα Αγγλικά, ώστε να έχετε το ίδιο κείμενο με τις εικόνες που ακολουθούν):


  1. Τοποθετήστε την κάρτα SD στο τηλέφωνό σας Android και περιμένετε να εντοπιστεί. 
  2. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις. 
  3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και μεταβείτε στην ενότητα Αποθηκευτικός Χώρος. 
  4. Επιλέξτε το όνομα της κάρτας SD σας. 
  5. Επιλέξτε τις τρεις κάθετες κουκκίδες στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. 
  6. Επιλέξτε Ρυθμίσεις αποθήκευσης (Storage settings).
  7.  Επιλέξτε τo format as internal.
  8. Στην επόμενη οθόνη, θα αποφασίσετε αν θέλετε να αλλάξετε γνώμη. Πατήστε Διαγραφή & Μορφοποίηση (Erase and Format)εάν θέλετε να διαμορφώσετε την κάρτα SD ως εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο.


  9. Θα ειδοποιηθείτε αν το Android διαπιστώσει ότι η κάρτα SD σας είναι αργή. Πατήστε OK για να συνεχίσετε.
  10. Μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία μεταφοράς δεδομένων τώρα (move now) ή να την κάνετε αργότερα (move later).
     
  11. Πατήστε Τέλος για να ολοκληρωθεί η διαδικασία αποθήκευσης αποθήκευσης για την κάρτα SD σας. 

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία μορφοποίησης, έχετε την ελευθερία να χρησιμοποιείτε την αφαιρούμενη κάρτα SD σας ως μόνιμη αποθήκευση 'κάπως'. Αλλά έχετε κατά νου, δεν είναι ζεστό αλλάζει σαν τις φορητές κάρτες SD. Επομένως, μην την αφαιρέσετε χωρίς να χρησιμοποιήσετε την επιλογή Εξαγωγή. Επιπλέον, μπορείτε πρακτικά να αφαιρέσετε την αποθηκευμένη έκδοση, αλλά δεν συνιστάται, καθώς μπορεί να προκαλέσει σφάλματα στη συσκευή.


Πώς να μεταφέρετε ξανά την κάρτα SD;

Εάν θέλετε, μπορείτε να επαναφέρετε τις αλλαγές που έγιναν από τη λειτουργία Adoptable Storage. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:
 



  1. Ακολουθήστε τη μέθοδο που αναφέρεται παραπάνω μέχρι το Βήμα 4. 
  2. Επιλέξτε την κάρτα SD σας. 
  3. Επιλέξτε τις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.
  4. Πατήστε διαμόρφωση ως εσωτερική (format as portable).
  5. Πατήστε Διαμόρφωση (Format). Η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου λίγα λεπτά για να ολοκληρωθεί.
Τώρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κάρτα SD ως φορητό χώρο αποθήκευσης και να την προσαρτήσετε σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή Android.


ΠΗΓΗ: https://fossbytes.com/
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: http://www.kwr.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.