Header pic

Pic

Πώς να αυξήσετε το σήμα του WiFi σας

Ορισμένα σημεία ή δωμάτια στο σπίτι σας, ενδέχεται να μην λαμβάνουν καλή σύνδεση WiFi από το δρομολογητή σας (router). Συνεχίστε να διαβάζετε για να ανακαλύψετε τον τρόπο επίλυσης αυτού του ζητήματος αυξάνοντας την εμβέλεια του WiFi σας



Δωρεάν λύσεις

Δεν χρειάζεται απαραιτήτως να ξοδέψετε χρήματα για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα σήματος του WiFi. Δείτε παρακάτω για μερικές δωρεάν λύσεις.

Ελέγξτε την τρέχουσα εμβέλεια του WiFi σας
Πριν ξεκινήσετε, θα πρέπει να ελέγξετε την τρέχουσα εμβέλειά σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό κατεβάζοντας εφαρμογές όπως το Speed ​​Test Gold ή το Internet Speed ​​Booster.

Συμβουλές τοποθέτησης
Πρώτα βεβαιωθείτε ότι ο WiFi δρομολογητής σας έχει τοποθετηθεί σωστά στο σπίτι σας. Η σωστή τοποθέτηση του δρομολογητή σας μπορεί να κάνει ή να σπάσει την εμπειρία σας.

Φροντίστε να τοποθετήσετε το δρομολογητή σας στο κέντρο του διαμερίσματός σας σε μια επιφάνεια που δεν είναι ούτε υπερβολικά υψηλή ή πολύ χαμηλή, σε ανοιχτό χώρο.

Θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι ο δρομολογητής είναι όσο το δυνατόν πιο μακριά από οποιαδήποτε μεταλλικά αντικείμενα. Επιπλέον, θα πρέπει να απέχει πολύ από τα τηλέφωνα ή τα μικροκύματα που καταλαμβάνουν το ίδιο μήκος κύματος (2,4 GHz). Τέλος, τοποθετήστε το δρομολογητή σας όσο το δυνατόν πιο μακριά από τους γείτονες, για να αποφύγετε την παρεμβολή του WiFi από το δικό σας.


Τέλος, δοκιμάστε να ρυθμίσετε τον δρομολογητή σας σε κάποιο από κανάλια 11, 6 ή 1.

Αφού έχετε λάβει αυτά τα βήματα, μπορείτε να δοκιμάσετε το WiFi σας με τις εφαρμογές που αναφέρονται παραπάνω για να ελέγξετε αν έχει επεκταθεί το εύρος του.


Λύσεις με το ανάλογο κόστος

Αν έχετε δοκιμάσει όλες τις δωρεάν λύσεις και δεν είχατε τύχη, ίσως χρειαστεί να προχωρήσετε σε μία από τις παρακάτω λύσεις που πληρώσατε για το πρόβλημα του προβλήματος WiFi.

Αντικαταστήστε την κεραία WiFi Router
Για να αντικαταστήσετε την κεραία WiFi router σας, ξεβιδώστε την τρέχουσα και αντικαταστήστε την με ένα ισχυρότερο μοντέλο της επιλογής σας. Όλοι οι δρομολογητές δεν σας επιτρέπουν να αλλάξετε τις κεραίες τους. Ωστόσο, αν είναι δυνατόν, μπορεί να είναι μια αξιόλογη λύση.

Μπορείτε να αγοράσετε κεραίες router WiFi από ηλεκτρονικά και IT καταστήματα ή Online

.
Εγκαταστήστε ένα αναμεταδότη στο σπίτι σας
Ένας επαναλήπτης (repeater) είναι μια μικρή συσκευή που σας επιτρέπει να επεκτείνετε το εύρος του δικτύου σας WiFi. Συγκεκριμένα, η συσκευή συνδέεται στο δίκτυο WiFi - συνήθως μέσω ενός δρομολογητή ή ενός κουτιού Internet - για να "επιμηκύνει" τη σύνδεση του δικτύου με τις ζώνες ή τις αίθουσες που αρχικά δεν είχαν αποκαλυφθεί από το σήμα WiFi.

Για να χρησιμοποιήσετε έναν επαναλήπτη, πρέπει πρώτα να τον ρυθμίσετε με το δίκτυο. Ανάλογα με το μοντέλο, αυτή η διαμόρφωση πραγματοποιείται συνδέοντας φυσικά τον αναμεταδότη στο κουτί μέσω καλωδίου Ethernet. Μπορεί επίσης να μπορείτε να το κάνετε αυτό, συνδέοντας απευθείας μέσω WiFi και τροποποιώντας μερικές ρυθμίσεις (όνομα δικτύου, κωδικό πρόσβασης κ.λπ.) σε ένα πρόγραμμα περιήγησης στο Internet ή σε μια ειδική εφαρμογή smartphone. Η λειτουργία WPS συμβάλλει στην απλοποίηση αυτού του βήματος.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι αναμεταδοτών (π.χ. με ορατές κεραίες ή χωρίς, με θύρα Ethernet ή χωρίς, κλπ.) που πωλούνται σε πολύ διαφορετικά σημεία τιμών, που κυμαίνονται από δέκα ευρώ έως και εκατό



ΠΗΓΗ: https://ccm.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.