Header pic

Pic

Πώς να επιταχύνετε τη συσκευή σας Android (2019)

Ένα αργό smartphone μπορεί να είναι ενοχλητικό είτε πρόκειται για μια συσκευή χαμηλού κόστους που ήταν αργή όταν την αγοράσατε για πρώτη φορά είτε για μια παλαιότερη συσκευή που έχει σταδιακά επιβραδυνθεί.

Ωστόσο, υπάρχουν λύσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την απόδοση του τηλεφώνου ή του tablet σας. Αυτός είναι ο λόγος που έχουμε συντάξει μια λίστα με συμβουλές και τεχνάσματα, τα οποία θα σας δώσουν τα επιθυμητά αποτελέσματα!

Προσδιορίστε το πρόβλημα

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να μάθετε τι προκαλεί το πρόβλημα: μια εφαρμογή ή πολλές εφαρμογές, το ίδιο το σύστημα; Το Trepn Profiler από την Qualcomm θα σας δείξει το φορτίο CPU σε πραγματικό χρόνο για μεμονωμένους πυρήνες, μια επισκόπηση της κυκλοφορίας δικτύου για δεδομένα και Wi-Fi, φορτία GPU και χρήση RAM και πολλά άλλα.

 
Το Trepn μπορεί επίσης να παράγει προφίλ για συγκεκριμένες εφαρμογές ή για ολόκληρο το σύστημα και περιέχει διάφορες μεθόδους για την προβολή συσσωρευμένων δεδομένων. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα προφίλ των δεδομένων σας για προβολή και ανάλυση εκτός σύνδεσης και να έχετε ακόμη επικαλύψεις επιδόσεων σχετικά με την εκτέλεση εφαρμογών.

Μόλις καταλάβετε το συγκεκριμένο θέμα σας, μπορείτε να προχωρήσετε στις παρακάτω λύσεις.


Απελευθερώστε χώρο

Όλες οι φωτογραφίες και τα βίντεο που έχετε τραβήξει, καθώς και οι εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει, μπορούν να επηρεάσουν το τηλέφωνό σας. Χρειάζεται χώρο όπως λέμε να ανασάνει για να λειτουργεί ομαλά και εάν έχει χαμηλή αποθηκευτική ικανότητα, μπορεί να αρχίσει να επιβραδύνεται. Ευτυχώς, πολλές συσκευές Android παρέχουν επιλογές για να το κάνουν χωρίς την ανάγκη εγκατάστασης εφαρμογών τρίτου μέρους.

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις → Αποθήκευση (σε ορισμένα τηλέφωνα, η αποθήκευση μπορεί να είναι υποκατάλογος της συντήρησης συσκευών ή παρόμοια). Από εκεί θα μπορείτε να δείτε πόσο διάστημα χρησιμοποιείται και από ποια αρχεία ή εφαρμογές.

 
Όπως μπορείτε να δείτε από τα παραπάνω στιγμιότυπα οθόνης, η συσκευή σας θα πρέπει να προσφέρει πολλές επιλογές διαχείρισης αποθήκευσης. Χρησιμοποιήσαμε ένα HTC σε αυτό το παράδειγμα, αλλά το ίδιο ισχύει και για τις περισσότερες συσκευές Android. Αφού πατήσετε το κουμπί «Ελεύθερος χώρος», θα μπορείτε να διαγράψετε τα αρχεία που δεν χρειάζεστε πλέον ή να απεγκαταστήσετε σπάνια εφαρμογές. Στα Samsung, για παράδειγμα, θα έχετε απλά μια επιλογή που ονομάζεται Clean now, η οποία θα διαγράψει τα περιττά αρχεία και την προσωρινή μνήμη εφαρμογών.

Εάν η συσκευή σας δεν εκκαθαρίζει την προσωρινή μνήμη εφαρμογών μέσω των επιλογών διαχείρισης αποθήκευσης, μπορείτε επίσης να το κάνετε με χειροκίνητο τρόπο. Πολλές εφαρμογές είναι βαριές για εικόνα, όπως τα δίκτυα κοινωνικών μέσων, το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, κλπ., Αυτές τείνουν να συσσωρεύουν προσωρινά μνήμη σε εκατοντάδες megabytes ή ακόμα και gigabytes σε ορισμένες περιπτώσεις. 



Πολλές από τις εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει χρησιμοποιούν κρυφές μνήμες δεδομένων σε μια προσπάθεια να επιταχυνθούν οι λειτουργίες. Αυτό είναι αποτελεσματικό μέχρι ένα σημείο, αλλά αν δεν υπάρχει χώρος, μπορεί στην πραγματικότητα να είναι αντιπαραγωγικό.

Τέλος, μπορείτε να ελευθερώσετε χώρο κάνοντας απαλλαγή από τα προεγκατεστημένα bloatware. Σε ορισμένες περιπτώσεις θα μπορείτε να απεγκαταστήσετε πλήρως τις εφαρμογές κατασκευαστών, ενώ σε άλλες μπορείτε να τις απενεργοποιήσετε. Εδώ είναι ένας λεπτομερής οδηγός για τις εφαρμογές που μπορείτε να απαλλαγείτε και πώς:

• Πώς να αφαιρέσετε το bloatware και τις προεγκατεστημένες εφαρμογές Android (σύντομα κοντά σας μέσα από το KWR)

 

 Περιορίστε τα γραφικά στοιχεία

Παρόλο που τα widgets δεν είναι σε όλο το εύρος όπως ήταν παλιά, πολλοί χρήστες εξακολουθούν να τα χρησιμοποιούν στην αρχική οθόνη τους. Μπορεί να τα θεωρείτε διασκεδαστικα ή χρήσιμα, αλλα δεσμεύουν πόρους από το σύστημά σας. 



Αν έχετε λειτουργικά widget που δεν χρειάζεστε πραγματικά, σκεφτείτε να τα απενεργοποιήσετε.

Δεν υπάρχει καμία ζημιά στην χρήση μερικών widgets, αλλά θα παρατηρήσετε κάποια επιβράδυνση, εάν τρέχουν πολλά ταυτόχρονα. Γίνετε λίγο πιο επιλεκτικοί.

 

Απενεργοποιήστε τα περιττά κινούμενα σχέδια και τα πρόσθετα

Ανάλογα με τον εκκινητή που χρησιμοποιείτε (γραφικό περιβάλλον), μπορεί να διαπιστώσετε ότι υπάρχουν διάφορες κινούμενες εικόνες και ειδικά εφέ στη θέση τους. Αυτά μπορεί να φαίνονται όμορφα στο μάτι, αλλά μπορούν επίσης να επιβραδύνουν το κινητό σας.

Ελέγξτε τις ρυθμίσεις του εκκινητή (launcher) για να δείτε αν υπάρχει ένας τρόπος να απενεργοποιήσετε οποιαδήποτε από αυτές τις περιττές πρόσθετες δυνατότητες και θα κερδίστε σε ταχύτητα.



Εάν δεν χρησιμοποιείτε έναν εκκινητή ή το σύστημά σας δεν διαθέτει επιλογές κινούμενης εικόνας, μπορείτε επίσης να τις αλλάξετε με την αναζήτηση στις επιλογές προγραμματιστών. Αφού ενεργοποιήσετε τις επιλογές προγραμματιστών, μπορείτε να τροποποιήσετε τα κινούμενα σχέδια ή να τα απενεργοποιήσετε τελείως.

 

Κλείστε τις εφαρμογές και ελευθερώστε τη μνήμη RAM

Η πολλαπλή λειτουργία πολλών εφαρμογών καθιστά εύκολη την εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών εργαλείων, αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσει την απόδοση. Μπορείτε να κλείσετε γρήγορα όλες τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε πλέον ανοίγοντας τη λίστα των εφαρμογών που εκτελούνται και στη συνέχεια, να τερματίσετε τις εφαρμογές που δεν χρειάζεστε. Αν έχετε ενεργοποιημένες τις επιλογές προγραμματιστή, μπορείτε επίσης να κλείσετε εφαρμογές ή υπηρεσίες που εκτελούνται στο παρασκήνιο. Προτείνουμε μόνο αυτό το βήμα, αν έχετε εμπειρία.


Μην εγκαταστήσετε καθαριστικά τρίτων (εφαρμογές καθαριστικές)

Παρόλο που μπορεί να φαίνεται σαν μια εξαιρετική ιδέα για τους πιο άπειρους χρήστες, οι καθαριστές εργασίας και οι εφαρμογές διαχείρισης αποθηκευτικών χώρων τρίτωνς κάνουν συνήθως περισσότερο κακό παρά καλό. Οι συσκευές Android διαχειρίζονται τη μνήμη RAM αρκετά αποτελεσματικά από μόνες τους. Εκτός αυτού, εάν μια εφαρμογή φόντου που χρειάζεστε κλείσει, η επανεκκίνηση θα διαρκέσει περισσότερο και θα χρησιμοποιήσει περισσότερη μπαταρία. Αυτό μπορεί να επιβραδύνει περαιτέρω τη συσκευή σας.



Εφαρμογές όπως το Clean Master του Cheetah Mobile, καθαρίζουν κρυφή μνήμη των εφαρμογών πολύ συχνά - επιβραδύνοντας τη λειτουργία του κινητού αντί να την επιταχύνουν. Σε άλλες περιπτώσεις, εφαρμογές παρόμοιες με το Clean Master απλά δεν κάνουν πολλά ή δεν επηρεάζουν καθόλου την απόδοση.

Τέλος, πρέπει να ανησυχείτε για το απόρρητο και την ασφάλεια της συσκευής σας όταν χρησιμοποιείτε τέτοιες εφαρμογές τρίτων - πολλές από αυτές απαιτούν εκτεταμένες άδειες και δεν είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά το χειρισμό των δεδομένων σας.

 

Επανεκκινήστε τη συσκευή σας

Μια γρήγορη και απλή λύση για μια αργή συσκευή είναι απλά να την επανεκκινήσετε. Αυτό μπορεί να ξεκαθαρίσει την προσωρινή μνήμη, να σταματήσει να τρέχει άσκοπες εργασίες και να κάνει τα πράγματα να λειτουργούν ομαλά ξανά.

Απλά κρατήστε πατημένο το κουμπί τροφοδοσίας, επιλέξτε την επιλογή Επανεκκίνηση και στη συνέχεια πιέστε OK για επιβεβαίωση.


Βεβαιωθείτε ότι το λογισμικό σας είναι ενημερωμένο

Συνεχίζετε να μην δέχεστε την ενημέρωση του λογισμικού σας που σκάει σαν ειδοποίηση; Ειλικρινά, ο κατασκευαστής θέλει το καλύτερο για εσάς. Οι ενημερώσεις λογισμικού δεν αφορούν πάντοτε νέες λειτουργίες, τις περισσότερες φορές περιέχουν διορθώσεις σφαλμάτων και βελτιώσεις επιδόσεων, και ό,τι μπορεί να επιταχύνει σημαντικά τη λειτουργία της συσκευής σας.


 
Βεβαιωθείτε ότι το λογισμικό σας είναι πάντα στην πιο πρόσφατη έκδοση. Ίσως να μην είστε πάντα έτοιμοι για μια μεγάλη λήψη, αλλά μην το βάζετε για πάντα.


Σκάβουμε βαθύτερα

Μπορείτε επίσης να δείτε τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν πολλή μπαταρία μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις → Μπαταρία.

Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε τη χρήση της μνήμης RAM στις Ρυθμίσεις → Εφαρμογές (ή Διαχείριση εφαρμογών, ανάλογα με το εμπορικό σήμα του τηλεφώνου σας)

Υπάρχουν ακόμα πιο ενημερωμένα στοιχεία στα Στατιστικά διεργασίας στις Επιλογές προγραμματιστή. Εάν δεν έχετε ενεργοποιήσει αυτήν τη ρύθμιση, μεταβείτε στην περιοχή Ρυθμίσεις → Σχετικά με το τηλέφωνο και πατήστε Κατασκευή αριθμού επτά φορές μέχρι να εμφανιστεί μια ειδοποίηση. (κάνετε κλικ σε όλα να δείτε ποιο θα ανοιξει το μενού. Ένα ανοίγει την έκοδση του Android)


Root (ρουτάρετε) το τηλέφωνό σας

Για τους προχωρημένους χρήστες, το ξεκλείδωμα των επιλογών προγραμματιστών είναι μια απλή εργασία, το πρώτο βήμα στην πορεία για πραγματική διαχείριση του τηλεφώνου.

Με μια rooted συσκευή, έχετε την ελευθερία να εγκαταστήσετε καθαρότερες μονάδες ROM που μπορούν να λειτουργούν πιο ομαλά από την τρέχουσα εγκατάσταση και ακόμη και να διαχειριστείτε τον επεξεργαστή, σπάζοντας το υλικό σας, ώστε να τρέχει πιο γρήγορα.

Απλά λάβετε υπόψη ότι αυτές οι μέθοδοι δεν είναι χωρίς κίνδυνο. To Root του τηλεφώνου σας είναι μια σύνθετη διαδικασία και μπορεί να ακυρώσει την εγγύησή σας. Ένας απρόσεκτος χρήστης μπορεί να καταλήξει να σπάσει το λειτουργικό σύστημα του τηλεφώνου του, αλλά αλλά το κέρδος του να είναι επιζήμιο.


Εργοστασιακή επανεκκίνηση

Είναι η τελευταία λύση που μπορεί να σώσει την ημέρα που όλα τα άλλα χάνονται (και αν το κάνετε αυτό, όλα τα άλλα θα χαθούν). Μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων θα επαναφέρει το τηλέφωνο στην κατάσταση που ο κατασκευαστής το έστειλε και μπορεί να κάνει θαύματα και να καθαρίσει τα σκοτεινά κομμάτια του λογισμικού που έχει απομείνει και του κώδικα buggy που χαλάνε την απόδοση.

Το πρόβλημα είναι, φυσικά, ότι θα χάσετε όλα τα δεδομένα σας. Αλλά αν έχετε δοκιμάσει όλες τις άλλες συμβουλές και ακόμα δεν είστε ευχαριστημένοι με την ταχύτητα του τηλεφώνου σας, τότε θα μπορούσε να είναι καιρός για δραστικά μέτρα.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: http://www.kwr.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.