Header pic

Pic

Ένας αρχηγός που άξιζε να παίζει στον Παναθηναϊκό των τίτλων

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης υπερέβαλε εαυτόν γι' ακόμα ένα παιχνίδι καθώς ήταν εκπληκτικός και απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, παίζοντας, μάλιστα, ξανά τραυματίας...




Κρακ- η μύτη του σπάει και γεμίζει αίματα παντού. Η λογική- ακόμα και η στοιχειώδης- επιτάσσει να περάσει εκτός παιχνιδιού, καθώς είναι παράλογο να συνεχίσει ν' αγωνίζεται σ' αυτή την κατάσταση. Ο ίδιος, ωστόσο, στο μυαλό του έχει μόνο ένα πράγμα: το πώς θα επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν εντός των τεσσάρων γραμμών.

Η ανωτέρω σύντομη ιστορία θα μπορούσε ν' αποτελεί αποκύημα δημοσιογραφικής φαντασίας, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινή. «Πρωταγωνιστής» αυτής είναι ο Δημήτρης Κουρμπέλης και το όλο σκηνικό έλαβε χώρα πριν από μια εβδομάδα στους Ζωσιμάδες, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός έπαιξε κόντρα στον ΠΑΣ.

Ο 25χρονος αμυντικός χαφ της ομάδας του Γιώργου Δώνη δέχτηκε σκληρό χτύπημα στο πρόσωπο, η μύτη του υπέστη κάταγμα, όμως ο ίδιος αρνήθηκε να γίνει αλλαγή και συνέχισε σα να μην έχει συμβεί απολύτως τίποτα- βλέπετε, το Τριφύλλι τον χρειαζόταν κι αυτός, αποδεδειγμένα πια, πάντοτε κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να το βοηθήσε ν' ανθίσει ξανά.

Η κατάστασή του επανεκτιμήθηκε μετά το τέλος του αγώνα στα Γιάννινα και η συμμετοχή του στο σημερινό παιχνίδι του ΟΑΚΑ απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης τέθηκε εν αμφιβόλω, καθώς πέραν του σπασίματος έπρεπε να κάνει και εσωτερικά ράμματα στη ρινική κοιλότητα.


Γι' ακόμα μία φορά, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού αποφάσισε με το συναίσθημα αντί για την ψυχρή λογική και «το πήρε πάνω του»: με δική του ευθύνη βρισκόταν κανονικά στο αρχικό σχήμα του Δώνη, αγωνιζόμενος με προστατευτική μάσκα.

Στο διάστημα που αγωνίστηκε ο Κουρμπέλης ήταν μια κινούμενη όαση στον κάκιστο αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου: εκπληκτική ασίστ στον Άλτμαν για το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, «κατάπιε» σύσσωμη τη μεσαία γραμμή των φιλοξενούμενων, απέπνεε τη συνήθη σιγουριά κάθε φορά που η μπάλα έφτανε στα πόδια του, κατηύθυνε με μαεστρία τους συμπαίκτες του όπως κάθε captain οφείλει να κάνει.

Ωστόσο, η Θεά Τύχη δεν είχε ξεμπερδέψει μαζί του. Σε μια ανύποπτη στιγμή του γύρισε ξανά την πλάτη, καθώς χτύπησε και πάλι στη μύτη με αποτέλεσμα ν' ανοίξουν τα ράμματα. Πέρασε αναγκαστικά εκτός αγωνιστικού χώρου, με τον Παναθηναϊκό το διάστημα της απουσίας του να... πίνει νερό, καθώς η αριθμητική ανισορροπία τον είχε επηρεάσει εμφανώς.


Τι έκανε σ' εκείνο το σημείο ο μέσος του ΠΑΟ; Για νιοστή φορά μπήκε να παίξει με δική του ευθύνη προκειμένου να επανέλθει η «κανονικότητα» του 11 VS 11, μέχρις ότου να ζεσταθεί ο Χρήστος Δώνης και να μπορέσει να τον αντικαταστήσει στο 72΄ του παιχνιδιού.

Πέραν των προφανών ηρωισμών (ξεκάθαρα εκτός εισαγωγικών) της τελευταίας εβδομάδας, όμως, ο Κουρμπέλης έχει κάνει κάτι απείρως πιο σημαντικό προκειμένου να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό: όταν πέρυσι ο ΠΑΟΚ του κατέθεσε μια αστρονομική πρόταση για να τον κάνει δικό του, ο ίδιος- αν και έφτασε πολύ κοντά στη συμφωνία- εν τέλει την αρνήθηκε, αποφασίζοντας να παραμείνει στο Τριφύλλι των... μνημονίων.

Μάλιστα, το ακόμα πιο εντυπωσιακό (ειδικά αν αναλογιστούμε τις δύσκολες οικονομικές εποχές που διανύουμε) δεν είναι το «όχι» στον Δικέφαλο του Βορρά, αλλά το γεγονός πως ουδέποτε προσπάθησε να το «πουλήσει» στον κόσμο του Παναθηναϊκού, ούτε μέσω του μάνατζέρ του ή διάφορων διαρροών στα media της Ελλάδας, παρά μονάχα κράτησε, όπως πάντα, χαμηλούς τόνους.


Έτσι, ο Δημήτρης Κουρμπέλης συνεχίζει εν έτει 2019 να δίνει όλο του το αγωνιστικό (και όχι μόνο) είναι για τους Πράσινους, όντας με διαφορά ο κορυφαίος παίκτης του συλλόγου, χωρίς να του έχει γίνει αναπροσαρμογή συμβολαίου.

Βλέποντας την συνολική του εικόνα τα τελευταία χρόνια είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως στον Κουρμπέλη άξιζε να παίζει στον Παναθηναϊκό των τίτλων κι σ' αυτόν του σήμερα.

Υπάρχει έστω κι ένας εκεί έξω που αμφιβάλλει γι' αυτό;


ΠΗΓΗ: https://www.sdna.gr/podosfairo/superleague/article/568275/enas-arxigos-poy-aksize-na-paizei-ston-panathinaiko-ton-titlon?fbclid=IwAR2ibvlRUgHOmTMv2g65vltkHvqsbGSEsgaSUOCEmxyD97ovrksitpottTs

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.