Header pic

Pic

Ξεκίνησε η ανακαίνιση της παιδικής χαράς στο Κορακοβούνι

Η ιστορία της παιδικής χαράς του Κορακοβουνίου ξεκινά στα μέσα της δεκαετίας του '80. Από την πρώτη μέρα της κατασκευής της αγαπήθηκε από τα παιδιά, έγινε χώρος διασκέδασης και παιχνιδιού. 


Η πρώτη παιδική χαρά φιλοξενήθηκε στον κοινοτικό κήπο Καζάκη, εκεί που βρίσκεται σήμερα το αγροτικό ιατρείο του χωριού. Τα χρόνια πέρασαν, ο χρόνος και η φυσική φθορά αλλοίωσαν την αρχική μορφή της παιδικής χαράς σε σημείο που έγινε ακατάλληλη για μικρούς και μεγάλους.

Πριν μερικά χρόνια, ο τότε πρόεδρος του χωριού, ο Δημήτρης Γύφτος, είχε το όραμα και τη θέληση να κατασκευάσει μια νέα παιδική χαρά, μοντέρνα, φιλική στα παιδιά και δίπλα στην πλατεία του χωριού. Ο προαύλιος χώρος του ιδρύματος Ράμμου έγινε η βάση που χτίστηκε πάνω η νέα παιδική χαρά του Κορακοβουνίου. Νέες κούνιες, τσουλήθρες, μύλοι και διάφορα παιχνίδια γέμισαν τον χώρο και τον κόσμο των παιδιών.

Ο χρόνος πάλι δεν ήταν φιλικός με τα παιχνίδια και η ανακαίνιση ήταν απαραίτητη για να διατηρηθεί. Ο δήμος Βόρειας Κυνουρίας υποχρεωμένος να διατηρεί το όμορφο και να το υποστηρίζει, φρόντισε να προλάβει και έβαλε το έργο της ανακαίνισης του χώρου στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».

Από την προηγούμενη εβδομάδα (μέσα Ιουνίου 2019) ξεκίνησαν οι εντατικές εργασίες για την ανακαίνιση του χώρου ώστε να είναι έτοιμη και πάλι να αγκαλιάσει τα παιδιά του χωριού και όχι μόνο. Η κατασκευή ενός σύγχρονου και ασφαλούς χώρου διασκέδασης και άσκησης των παιδιών αποτελεί προτεραιότητα και πραγματοποιείται άμεσα και τις επόμενες ημέρες θα είναι και πάλι έτοιμος να γεμίσει με τα παιδικά χαμόγελα.

Εν αναμονή της ολοκλήρωσης του έργου, τα παιδιά ανυπόμονα καρτερούν...
Καλή διασκέδαση!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.