Header pic

Pic

Ετήσια πεζοπορία Ορεινό Κορακοβούνι - Παναγία Έλωνα (Φωτό)

Έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, μια ομάδα προσκυνητών να ξεκινά νυχτερινή πεζοπορία από το Ορεινό Κορακοβούνι προς την Παναγία την Έλωνα, κάποια στιγμή κοντά στην πρώτη πανσέληνο μετά τον δεκαπενταύγουστο. 



Φέτος μια ομάδα 18 ατόμων ξεκίνησε την Παρασκευή, 16 Αυγούστου. Το ραντεβού δόθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα στην Πανωχωρα (περιοχή Ορεινού Κορακοβουνίου). Στις 12 τα μεσάνυχτα η ομάδα οργανώθηκε και αναχώρησε.

Το φεγγάρι ήταν τόσο δυνατό, που δε χρειάστηκε να ανοίξουν οι φακοί πάρα μετά το μέσο της διαδρομής, σε σημεία που η πυκνή βλάστηση εμπόδιζε την ορατότητα. Η διαδρομή είναι ανομοιογενής, αλλού ανηφόρα σε χωματόδρομο, αλλού μονοπάτια στενά αλλού πυκνή βλάστηση που χρειάζεται να σκύβεις.

Σε κάποιο σημείο ανέλπιστα, μες στα βουνά, σε υποδέχεται τσιμεντοδρόμος δύο σχεδόν χιλιόμετρων, που έχει φτιάξει καοιος καοικος του Τυρού. Στη συνέχεια το μονοπάτι οδηγεί στο ρέμα και εκατέρωθεν αυτού.

Για άλλη μια χρονιά είχαμε άξιο οδηγό, ο οποίος λίγο μετά το χάραμα μας οδήγησε απέναντι από την Παναγία την Έλωνα, την ίδια ώρα που ξεχύνονταν μες στα λαβυρινθώδη φαράγγια οι ψαλμωδίες της πρωινής λειτουργίας, μεγεθυσμένες σε ένταση από τα μεγάφωνα και την αλλεπάλληλη ηχώ που δημιουργούν οι βραχώδεις χαράδρες.


























Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.