Header pic

Pic

Του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στην Αρτίκαινα (video&photo)

 Με την δέουσα ευλάβεια εορτάστηκε και φέτος στο γραφικό εξωκλήσι του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου την Αρτίκαινα του Ορεινού Κορακοβούνιου η Αποτομή της κεφαλής του Τιμίου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου.

 Την παραμονή της εορτής αρκετοί πιστοί μαζεύτηκαν στον χώρο της εκκλησίας όπου παρακολούθησαν τον εσπερινό και στην συνέχεια διασκέδασαν στο παραδοσιακό γλέντι που διοργανώνει μια ομάδα πιστών που για 9η συνεχόμενη χρονιά αναβιώνει το πανηγύρι, προσφέροντας στους πιστούς βραστό, άφθονο κρασί με τα έσοδα από τον "ρεφενέ" να πηγαίνουν αποκλειστικά για έργα που γίνονται στον χώρο της εκκλησίας.
 Φέτος λίγες ημέρες πριν την εορτή του Αγίου πραγματοποιήθηκε τσιμεντόστρωση του κομματιού που είχε απομείνει με τον προαύλιο χώρο πλέον να είναι όλος με τσιμέντο, ενώ υπάρχουν σχέδια για ακόμα περισσότερα έργα.

 Ανήμερα της εορτής του Αγίου πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλάσίας και έγινε η περιφορά της εικόνας του Αγίου.

         






















Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.