Header pic

Pic

Οι Κορακοβουνίτες πεσόντες στο μέτωπο • 1940 (βίντεο)

Κατά τον αγώνα στα Βορειοηπειρωτικά και Αλβανικά βουνά από το χωριό μας κατετάγησαν τουλάχιστον 30 έφεδροι οπλίτες και υπαξιωματικοί και 2 αξιωματικοί που ήταν ήδη υπο τα όπλα. Για να...

...είμαστε ακριβείς ο Μεταξάς μετά τον τορπιλισμό της ΕΛΛΗΣ τον Αύγουστο του 1940 είχε λάβει τα μέτρα του και είχε στείλει αρκετούς επίστρατους από τον Σεπτέμβρη του ιδίου έτους στα σύνορα μας με την Αλβανία μεταξύ αυτών και τον Τερζάκη Δημήτριο του Βασιλείου, ο οποίος πολεμούσε κυριολεκτικά από τις πρώτες ώρες του πολέμου έως τον θάνατό του τον Φλεβάρη του 1941.

Λόγω της σφοδρότητας των μαχών των αντίξοων περιβαντολογικων συνθηκών και του ανάγλυφου του εδάφους 6 εξ αυτών σκοτώθηκαν ηρωικά μαχόμενοι στην πρώτη γραμμή η σε ορεινά χειρουργεία και νοσοκομεία λίγες μέρες μετά τον θανάσιμο τραυματισμό τους και ακόμα ένας στην μάχη της Νορμανδίας υπηρετών στον Αμερικάνικο Στρατό.


σε περίπτωση προβλήματος με το βίντεο, δείτε το εδώ (dailymotion)
(Για τους φίλους μας με προβλήματα ακοής και όχι μόνο,
μπορείτε να ενεργοποιήσετε τους υπότιτλους)

Οι πεσόντες του χωριού μας είναι:

  • ΛΥΤΡΙΒΗΣ ΠΕΤΡΟΣ του Μιχαηλ  • 6 Ιανουαριου 1941 
  • ΠΑΥΛΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΣ του Νικολαου20 Ιανουαριου 1941
  • ΤΕΡΖΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Βασιλειου11 Φεβρουαριου 1941
  • ΛΥΤΡΙΒΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Γεωργίου10 Μαρτιου 1941 
  • ΞΥΔΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Μιχαηλ10 Μαρτιου 1941 
  • ΤΕΤΩΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Εμμανουηλ 26 Μαρτιου 1941
  • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΘΗΣ του Θεοδωρου7 Ιουνιου 1944
 
Τιμή και Δόξα - Αθάνατοι


8 σχόλια:

  1. Πολλά μπράβο παιδιά. Πολύ όμορφο βίντεο και με πολλά στοιχεία που δεν γνωρίζαμε. Μονο μπράβο και Αθάνατοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι πολλά αυτά που δεν γνωρίζουμε αλλά ο σκοπός μας είναι να μπορέσουμε και εμείς να τα μάθουμε και να τα μάθουν όλοι. Άγνωστες πτυχές πραγματικοί ήρωες ανάμεσα μας. Ευχαριστούμε για την στήριξη και τα καλά λόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τετοια ντοκυματερ, όπως αυτό, μας κάνουν να νιώθουμε υπερήφανοι. Μακάρι και για τα υπόλοιπα χωριά της Ελλάδος να είχαμε άτομα με κέφι να κάνουν τέτοιες δουλειές. Η λέξη Μπράβο είναι λίγη, απλά άξιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητήρια στον διμιουργο κ μπράβο στην προσπάθεια που κάνετε για την ανάδειξη κ διάσωση ιστορικών στοιχείων του τόπου. ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε για τα όμορφα σας λόγια. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για αυτούς που πολέμησαν και έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία της χώρας μας.

      Διαγραφή
  5. Τιμή και δόξα. Πόσα έδωσαν μονάχα με το να μην αναπνέουν, να μη χαρίζουν ένα χάδι στους δικούς τους ανθρώπους. Να δώσουν τη ζωή τους για τους άλλους, πόσο ακόμα θέλει να χαρακτηριστούν ήρωες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο σας ρε παιδιά...Έτσι διατηρείται και καταξιώνεται η μνήμη, αυτών των απλών, τεράστιων Ελλήνων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο σας! Υποκλίνομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.