Header pic

Pic

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Κορακοβούνι Αρκαδίας (φώτο)

 Με την δέουσα τιμή όπως αρμόζει σε αυτούς που έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία της Πατρίδας, εορτάστηκε και φέτος στο Κορακοβούνι η επέτειος του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940.


Παρόλο που δεν υπάρχουν μαθητές για την παρέλαση, αφού τα σχολεία έχουν κλείσει, οι κάτοικοι του χωριού συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία του Κορακοβουνίου μετά την Θεία Λειτουργία και έγινε η δοξολογία και η κατάθεση στεφανιών στον μνημείο των Ηρώων.

Αφού έγινε η κατάθεση στεφανιών από τον αντιδήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας Σαμαρτζή Γεώργιο, τον  πρόεδρο του χωρίου, Ρουμπή Στυλιανό, τον πρόεδρο του Α.Ε.Ε.Σ.Κορακοβουνίου, Λυτρίβη Γεώργιο του Θεοδώρου, τον πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Ορεινού Κορακοβουνίου Κουλεντιανό Νίκο και τον πρόεδρο του αγροτικού συνεταιρισμού, Λυτρίβη Ιωάννη, διαβάστηκαν τα ονόματα των Κορακοβουνιτών πεσόντων (ΔΕΣ ΕΔΩ) στο έπος του 1940 και η τελετή έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο από τα στόματα όλων των παρευρισκομένων.












 

1 σχόλιο:

  1. Ας ειναι καλα καποιες κυριες οι οποιες φροντισαν να κλεισει το σχολειο πριν χρονια.....ομως αυτες εριξαν μαυρη πετρα στο χωριο και δεν τους νοιαζει ειναι ντροπη ενα τοσο μεγαλο χωριο να μην εχει σχολειο....ενω εχει αρκετα παιδια θα μπορουσε νε λειτουργει εστω και μονοθεσιο....ριξτε μια ματια ακομα και τα πιο απομακρισσμενα χωρια και με ελαχιστους κατοικους κανουν τα παντα να μην κλεισει το σχολειο....ετσι βαλτετα να τα βλεπει ο κοσμος να γελα....ΝΤΡΟΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.