Header pic

Pic

191η επέτειος από την άλωση της Τριπολιτσάς

Με κάθε μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε και φέτος η 191η επέτειος από την απελευθέρωση της Τρίπολης. 



Με την δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου χοροστατούντων του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου και του Πανιερότατου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και προέδρου της Αμοχώστου Κύπρου κ. Βασιλείου ξεκίνησαν οι σημερινές εκδηλώσεις για την 191η επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς.




Τη δοξολογία παρακολούθησαν οι αρχές του τόπου- μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πουλοκέφαλος, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, ο πρέσβης της Κύπρου, ο δήμαρχος του Παραλιμνίου καθώς και εκπρόσωποι από την πόλη Peine της Γερμανίας και του  Μεσολογγίου που βρίσκονται στην Τρίπολη προσκεκλημένοι της δημοτικής αρχής. Παρόντες επίσης δημοτικοί σύμβουλοι, περιφερειακοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι σωμάτων ασφαλείας και των στρατιωτικών αρχών.




Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε και χειροκροτήθηκε ο πανηγυρικός που εκφώνησε ο αξιωματικός κ. Πραχαλιάς.Ο ομιλητής εκτός από τα ιστορικά γεγονότα μίλησε για την σημασία που είχε και τότε η Άλωση της Τριπολιτσάς από τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη για την συνέχεια της Ελληνικής Επανάστασης αλλά και για την σημασία που έχει σήμερα αφού αποδεικνύει όπως πολλάκις λέμε ότι οι Έλληνες μπορούν να καταφέρουν τα πάντα όταν είναι ενωμένοι και αγωνίζονται για ένα κοινό στόχο... Επίσης εκείνες οι ένδοξες στιγμές αποδεικνύουν ότι δεν πρέπει ακόμα και όταν έχουμε φτάσει πολύ χαμηλά να σταματάμε να ελπίζουμε αλλά θα πρέπει να μην το βάζουμε κάτω και να παλεύουμε...

Στη συνέχεια ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων


ΠΗΓΗ: http://www.arcadiaportal.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.