Header pic

Pic

Δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα σε παιδιά απόρων οικογενειών.



Με σκοπό τη μαθησιακή υποστήριξη μαθητών που αντιμετωπίζουν κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα ο Δήμος Τρίπολης ευελπιστεί με τη συνεργασία του Συλλόγου Ιδιοκτητών ξένων γλωσσών και του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης να προχωρήσει στη δημιουργία ¨ Κοινωνικού Φροντιστηρίου¨.

Η Δημοτική Αρχή απευθύνθηκε στους ανωτέρω συλλόγους και ζήτησε τη συνεργασία τους για τη δημιουργία του ¨Κοινωνικού Φροντιστηρίου¨ ώστε να δοθεί η ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα παιδιά απόρων οικογενειών τα οποία θα επιλεγούν με κριτήρια που θέτει η υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης και Παιδείας, Μαρία Εικοσιδέκα δήλωσε :

«Η δεδομένη οικονομική συγκυρία στη χώρα μας δημιουργεί αρνητικές επιδράσεις στη ζωή των συμπολιτών μας σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας τους. Γι αυτό και εμείς οφείλουμε να μετριάσουμε τις όποιες επιπτώσεις και πόσο μάλλον όταν αυτές αφορούν τα παιδιά του Δήμου μας.

Σύμφωνα με έρευνα της Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου υπάρχουν περιπτώσεις οικογενειών οι οποίες δεν μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους όσα χρειάζονται για την εκπαίδευση τους. Η Δημοτική Αρχή αναγνωρίζει αυτές τις συνέπειες και καταβάλλει κάθε προσπάθεια ,στην οποία πρωταρχικό ρόλο θα παίξει η συνεργασία τόσο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης όσο και του Συλλόγου Ιδιοκτητών ξένων γλωσσών ,να ανακουφίσει τα νοικοκυριά που αδυνατούν να « καλύψουν» το κόστος εκμάθησης ξένων γλωσσών αλλά και φροντιστηριακών μαθημάτων μέσης εκπαίδευσης.

Ευελπιστούμε να υπάρξει μετά την πρόταση σας η ανάλογη ανταπόκριση τόσο από το Σύλλογο Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης όσο και από το Σύλλογο Ιδιοκτητών ξένων γλωσσών του Δήμου μας για να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά με τις καλύτερες προϋποθέσεις για όλα τα παιδιά».
http://kalimera-arkadia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας (e-mail: korakovouniwr@gmail.com) . Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.







Από το Blogger.